Connect with us

Liga NLB

V trebanjski Trimo se vrača nekdanji reprezentant

Imperl je v preteklosti branil tudi za trebanjski Trimo. Foto: splet

V trebanjski Trimo se vrača nekdanji reprezentant

Strokovni štab trebanjskega prvoligaša bo v novi sezoni močnejši za izkušenega trenerja vratarjev Davida Imperla, ki se v družino trebanjskih levov vrača po osmih letih.

David Imperl ima za seboj bogato vratarsko kariero. Pričel jo je v Krškem, nato v Prulah, nadaljeval na Kodeljevem pri Slovanu, Slovenj Gradcu, trebanjskemu Trimu ter nazadnje v novomeški Krki.

S slovensko moško člansko reprezentanco se je leta 2000 udeležil evropskega prvenstva na Hrvaškem, kjer je priboril prvi nastop na Olimpijskih igrah nekaj mesecev kasneje v Sydneyju. Nato je branil slovenske barve na SP v Franciji in se znašel na širšem spisku kandidatov za EP 2004 na domačih tleh.

»Na povabilo Uroša Zormana in vodstva kluba sem se z veseljem odzval in v Trimo se vračam po kar nekaj letih, kjer sem preživel lep del vratarske kariere. Ekipo večinoma poznam, predvsem vratarje, saj sem z nekaterimi že delal. Fantom in vodstvu ob tem želim veliko uspeha, potrpežljivosti in predanosti. Gremo Trimo!« je za klubsko spletno stran spregovori izkušeni Imperl.

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
 David Imperl
DATUM ROJSTVA: 14.10.1976
VIŠINA/TEŽA: 190cm/95kg
DOSEDANJI KLUBI: RK Krško, RD Prule, RD Slovan Ljubljana, RK Prevent Slovenj Gradec, RK Trimo Trebnje, MRK Krka Novo mesto (trener vratarjev), RK Dol TKI Hrastnik (trener vratarjev).

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB