Connect with us

Tuja prvenstva

Špende in Pučnik presenetila Skubeta v makedonskem pokalu

Tako Aleksander Špende kot Miha Pučnik po tej sezoni zapuščata Metalurg Skopje. Foto: SEHA liga

Ta vikend je po številnih makedonskih medijih odmevala izjemna zmaga rokometašev Metalurga v finalu makedonskega pokala proti Vardarju, katerega je član tudi Staš Skube. Metalurg je na krilih dveh slovenskih legionarjev Aleksandra Špendeta in Mihe Pučnika uspel presenetiti Vardar ter slavil pokalno lovoriko.

Ogromno razlik obstaja med najboljšima makedonskima kluboma v kvaliteti. Obračun je prinesel veliko drame, po sedemmetrovkah pa so se naslova presenetljivo veselili rokometaši Metalurga.

V rednem delu je bil izid 29:29, junak srečanja pa je bi po najstrožjih kaznih čuvaj mreže Daniel Dupjačanec – 33:32 za Metalurg, kateri je še šestič osvojil omenjeno tekmovanje.

Po obračunu smo govorili s slovenskim organizatorjem igre Miho Pučnikom, kateri nam je potrdil, da zapušča Makedonijo po tej sezoni. Odhaja v Luksemburg, najverjetneje pa gre za tamkajšnjega prvaka Red Boys Differadange, pri katerem je zadnja leta igral dolgoletni reprezentant Andraž Podvršič.

»Glede na to, da nihče ni pričakoval, da bomo zmagali, smo bili zelo veseli tega pokala. Pred tekmo smo se dogovorili, da bomo uživali v tekmi in smo igrali sproščeno in brez skrbi,« je ob naslovu za ŠD Šport dejal Pučnik in dodal: »Lahko bi rekli, da smo s tem rešili sezono, saj v prvenstvu nismo odigrali najbolje. Smo pa po 6 letih zopet prinesli pokalni naslov v Metalurg, kar je dobra vzpodbuda za naprej.«

Miha Pučnik (na sredini) je v Makedonijo prispel iz Belgije. Foto: RK Metalurg Skopje

Kot gre ugibati, se bo Pučnik najverjetneje preselil k luksemburškemu prvaku Red Boys Differadangu. »Za naslednjo sezono pa ne bom več ostal v Makedoniji. Sem se že dogovoril drugje,« zaključi Pučnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva