Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenska četrtfinalna ovira bo Portugalska

Slovenci se bodo za preboj v polfinale udarili s Portugalsko. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pred nekaj minutami je bilo znano, da bodo četrtfinalni tekmec slovenske mladinske reprezentance na SP v Španiji Portugalci, ki so v dramatičnem dvoboju osmine finala po podaljšku ugnali Nemce. Glavni motor pri sosedih španske države je nedvomno novi celjski biser Diogo Silva.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so po šestih odigranih dvobojih še vedno neporaženi na SP v Vigu. V ponedeljek so proti Špancem pred nabito polno dvorano, ki je večinoma navijala le za domačine, dokazali, da lanskoletni evropski naslov v Zlatorogu ni bila muha enodnevnica. Zato morajo niz odličnih rezultatov nadaljevati in tako z lahkoto uspejo izpolniti cilj, ki je vsaj uvrstitev v polfinale.

Danes je bila na sporedu tekma za uvrstitev v četrtfinale proti Korejcem, ki so bili zelo trd oreh za našo izbrano vrsto, katera je do zmage prišla šele ob koncu srečanja.

Odločilni del prvenstva

Saša Prapotnik se bo s svojimi varovanci v četrtfinalu pomeril s Portugalci. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za izbrance selektorja Saše Prapotnika se odločilni del prvenstva praktično šele začenja, in sicer bo jutri ob 18.30 v Pontevedri polfinalna ovira Portugalska, ki je danes proti Nemcem prišla do preboja med najboljših osem mladih reprezentanc na svetu. Motor ekipe je novi celjski dragulj Diogo Silva, katerega želijo Slovenci čim prej zaustaviti.

»Portugalci so zelo zanimiv nasprotnik, poznamo jih že iz lanskega evropskega prvenstva in vemo da imajo dobre posameznike. Mislim pa, da lahka s pravim pristopom, borbo in mirnostjo dosežemo željeni rezultat,« pred jutrišnjim srečanjem pravi Gašper Dobaj.

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):
ČETRTFINALE:
Četrtek, 25. julija, ob 18.30 (Pontevedra):
Slovenija – Portugalska

More in Reprezentančni rokomet