Connect with us

Reprezentančni rokomet

Marko Kotar verjame v zmago proti Portugalcem

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovensko mladinsko izbrano vrsto nocoj ob 21. uri čaka ura resnice, in sicer četrtfinalni obračun proti Portugalski, katero so naši, kot pravi Marko Kotar, zmožni premagati.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so po šestih odigranih dvobojih še vedno neporaženi na SP v Vigu. V ponedeljek so proti Špancem pred nabito polno dvorano, ki je večinoma navijala le za domačine, dokazali, da lanskoletni evropski naslov v Zlatorogu ni bila muha enodnevnica. Zato morajo niz odličnih rezultatov nadaljevati in tako z lahkoto uspejo izpolniti cilj, ki je vsaj uvrstitev v polfinale.

Po včerajšnjem pestrem sredinem popoldnevu je jasno, da se bodo naši fantje po zmagi nad Korejci v osmini finala, za preboj med najboljše štiri mlade reprezentance na svetu borili s Portugalsko. Slednja je po dramatičnem koncu in podaljšku premagala Nemce.

Marko Kotar: Verjamem v zmago

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za izbrance selektorja Saše Prapotnika se odločilni del prvenstva praktično šele začenja, in sicer bo drevi ob 21.00 v Vigu četrtfinalna ovira Portugalska, ki je danes proti Nemcem prišla do preboja med najboljših osem mladih reprezentanc na svetu. Motor ekipe je novi celjski dragulj Diogo Silva, katerega želijo Slovenci čim prej zaustaviti.

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):
ČETRTFINALE:
Četrtek, 25. julija, ob 21.00 (Vigo):
Slovenija – Portugalska

More in Reprezentančni rokomet