Connect with us

Reprezentančni rokomet

Navijači v podporo gladiatorjem na SP v Španiji

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Španski mesti Vigo in Pontevedra med 16. in 28. julijem gostita svetovno rokometno prvenstvo za mlade upe do 21 let. Del prvenstva je tudi naša izbrana vrsta, ki se krčevito bori za medalje. V Vigu jih z izjemo morebitnega četrtfinala in polfinala (to se igra v Pontevedri), bodri okoli 40 navijačev, med katerimi je nekaj dolgoletnih, in sicer od samega reprezentančnega začetka generacija 1998 in mlajši.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenski mladi upi so skupinski del opravili z odliko. Uvodoma so prepričljivo premagali Tunizijo, ZDA, Japonsko in v nedeljo še Srbijo, predvčerajšnjem pa je bila na sporedu ena izmed glavnih tekem, in sicer za prvo mesto v predtekmovanju z domačini Španci. Ti so imeli podporo malo več kot tisoč navijačev in imeli zmago že v svojih rokah, a so naši fantje v končnici nagnili tehtnico na svojo stran in z veliko navijaško podporo slavili zmago proti Španiji.

Naše fante danes čaka obračun s Portugalsko. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Vem, da bodo fantje dali vse od sebe, da dosežejo čim višji cilj. Jaz sem že pred lanskim evropskim prvenstvom dejal: “Postačemo prvaci svijeta”. Navdih in lepa zgodba je iz istoimenskega filma košarkarske reprezentance nekdanje skupne države Jugoaslavije. Jaz fantom zagotovo zaupam, tako kot strokovnemu štabu in verjamem, da znajo, zmorejo ter uspejo priti do zastavljenega cilja. Mi jih bomo podpirali maksimalno in navijali do onemoglosti. Dajmo Slovenija!« je za naš portal dejal Simon Dobaj, oče mladega reprezentančnega čuvaja mreže Gašperja Dobaja.

Proti Korejcem uspešno, zdaj s Portugalci

Za izbrance selektorja Saše Prapotnika se odločilni del prvenstva praktično šele začenja, in sicer bo drevi ob 21.00 v Vigu četrtfinalna ovira Portugalska, ki je danes proti Nemcem prišla do preboja med najboljših osem mladih reprezentanc na svetu. Motor ekipe je novi celjski dragulj Diogo Silva, katerega želijo Slovenci čim prej zaustaviti.

More in Reprezentančni rokomet