Connect with us

INTERVJU

Slovenjgradčani obožujejo Črnogorca Glendžo

Foto: Aljaž Sešel/RK SG

Aleksandar Glendža se odlično počuti v prvih mesecih kariere pri Slovenj Gradcu. V prvi polovici rednega dela Lige NLB se je izkazal za enega izmed najpomembnejših členov ekipe, proti nadaljevanju sezon pa spogleduje optimistično.

Glendža, sicer Črnogorec je v preteklosti igral tudi za Lovčen, srbsko Jagodino, Partizan Beograd in nenazadnje tudi Leotar. Velja za obetavnega rokometaša, ki zna doseči gol z devetih ali desetih metrov. Praktično je klasičen ostrostrelec, ki lahko igra tudi na poziciji organizatorja igre.

Triindvajsetletnik, ki se pogosto znajde tudi na širših spiskih črnogorske reprezentance, v višino pa meri kar 197 centimetrov, je letos odigral 11 tekem za slovenjgraškega prvoligaša in dosegel 62 zadetkov. Z odličnim strelskim izkupičkom 5,6 zadetkov v povprečju na tekmo, se trenutno nahaja na sedmem mestu lestvice strelcev.

https:/si/si.gorenje.com/

Aleksandar, kako se počutiš v Slovenj Gradcu?
Počutim se dobro. Zelo lepo je igrati v mestu, ki živi za rokomet. Imamo podporo s strani soigralcev, uprave kluba in navijačev, zato so vtisi zaenkrat odlični.

Sezono ste začeli nekoliko slabše od pričakovanj. A možnosti za preboj v Ligo NLB za prvaka so še odprte, kaj ne?
Strinjam se. Imeli smo malce slabši štart v sezon, vendar je bil na uvodu sezone kar zahteven razpored tekem. Odslej vsako tekmo odigramo boljše in z večino tekmecev, se za Ligo NLB za prvaka borimo prav v domači dvorani. Verjamem v preboj med najboljših šest ekip Lige NLB, saj si ga zaslužimo.

Aleksandar Glendža (levo) je skupaj z Rokom Cvetkom (desno) strelski motor Slovenj Gradca. Foto: RK SG

Zagotovo si eden izmed nosilcev ekipe. Kakšne načrte imaš v prihodnosti?
Ne obremenjujem se s tem. Moj zastopnik mi je rekel, da so moje dobre predstave na slovenski rokometni sceni zelo dobro opažene, a trenutno sem osredotočen na čim boljši rezultat s Slovenj Gradcem.

Ali bi te lahko v bližnji prihodnosti videli v črnogorski članski reprezentanci?
Že junija sem bil na zboru reprezentance. Imam velik željo obleči črnogorski dres in kmalu debitirati v članski reprezentanci. Vem, da selektor pozorno spremlja moje predstave, zato motivacije ne manjka.

Ter še za konec, kakšne imaš cilje v nadaljevanju kariere?
Mislim, da si vsak rokometaš želi zaigrati v EHF Ligi prvakov in Bundesligi, zato sem takšnega cilja tudi jaz. Želim si zaigrati v obeh tekmovanjih, saj bi bilo to zares odlično.

More in INTERVJU