Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenija ostala brez SP-ja

Foto: Slavko Kolar
Foto: Slavko Kolar

Slovenska rokometna reprezentanca je danes ostala brez uvrstitve na Svetovno prvenstvo 2019. Slovenci so dvoboj sicer dobili z 22:26, a za preboj na veliko tekmovanje sta jim manjkala le dva zadetka.

Varovanci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so danes morali nadoknaditi zaostanek petih zadetkov s prve tekme v Kopru, a sta jim zmanjkala dva zadetka.

V reprezentanci tokrat ni bilo poškodovanega Mateja Gabra, Nika Henigmana, Nika Medveda in Gregorja Potočnika. Nova igralca v povratnem srečanju sta bila Matic Verdinek in Rok Zaponšek, ki je zamenjal Urha Kastelica.

Slovenci v prvem polčasu enakovredni z gostitelji

Slovenija se je v prvem polčasu odlično kosala z Madžarsko, kljub nekajkratnem zaostanku s tremi zadetki, vendar se je v nadaljevanju uspela vrniti. Madžarska vendarle ni bila lahek nasprotnik, saj je bila v napadu spretna, v obrambi pa nepopustljiva. Za prvo izenačenje je v 28. minuti pri izidu 4:4 poskrbel Jure Dolenec, ki je bil hkrati še najkoristnejši slovenski igralec v prvem delu igre. Končni izid prvega polčasa je za 12:12 postavil Blaž Blagotinšek.

Na koncu za las prekratki

V nadaljevanju sledila igra “gol za gol”. Slovenci so v nadaljevanju s tremi zaporednimi zadetki povišali vodstvo na 17:19 ter prednosti do konca dvoboja niso več izpustili. V končnici tekme so gostje zaigrali precej bolje in poizkušali povišati vodstvo na več kot šest zadetkov, a jim ni uspelo. Ob izidu 22:26 bi Slovenci potrebovali pravi čudež za preobrat, a se je tekma končala z rezultatom 22:26.

Slovenska reprezentanca, ki je na zadnjem Svetovnem prvenstvu 2017 v Franciji, osvojila 3. mesto, po tako prvič po petih letih ter v selektorjevem mandatu Veselina Vujovića, ostala brez nastopa ne velikem tekmovanju.

Kvalifikacije za SP 2018, Veszprem

MADŽARSKA – Slovenija 22:26 (12:12) 29:24
Lekai 7, Balogh 5, Banhidi in Hornyak po 3, Boka 2, Bodo in Nagy po 1; Mačkovšek 6, Dolenec in Kavtičnik po 5, Cingesar 3, Bezjak in Mlakar po 2, Blagotinšek, Vlah in Žabić po 1.

Sedemmetrovke: 3/5; 5/6
Izključitve: 4 min; 8 min

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet