Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenci tudi v drugo brez možnosti proti Francozom

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska rokometna reprezentanca je danes v Rouenu odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti francoski izbrani vrsti in tudi v drugo ostala brez možnosti za zmago. Galski petelini so slavili z izidom 29:21.

Slovenski rokometaši so tokrat prikazali precej boljši obraz kot na prvi tekmi, saj je bil pristop do igre povsem drugačen. Slovenski rokometaši so v soboto doživeli visok poraz in proti Franciji klonili s kar 34:25 (več o tekmi klikni TUKAJ). Francozi so z dvema suverenima predstavama dokazali, da bodo na prihajajočem SP-ju eden izmed glavnih favoritov za medaljo.

Tekmo so bolje odprli Francozi in v uvodnih minutah povedli s 3:1, a Slovenci se niso vdali in dokaj sledili tempu »galskih petelinov«. V prvem delu je francoska izbrana vrsta vodila za največ tri zadetke (12:9). V končnici prvega polčasa je izbrancem Veselina Vujovića uspelo znižati zaostanek na gol zaostanka, a so aktualni svetovni prvaki vendarle pritisnili na plin in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:11).

Domači so takoj na uvodu drugega dela povišali prednost na +4 (15:11), a so se Slovenci v 42. minuti srečanja ponovno približali na gol zaostanka (18:17). Kasneje pa je igra varovancev Veselina Vujovića skorajda povsem popustila in Franciji dopustila doseganje lahkih zadetkov. Francozi so s končnim izidom tekme še prišli do najvišje prednosti na tekmi. Ta se je končala z rezultatom 28:20.

Pripravljalna tekma (Rouen):

Ponedeljek, 7. januarja, ob 19.00:

Francija – Slovenija 29:21 (13:11)

Francija: Dumoulin, Remili 2, Nyokas 1, Lagarde 1, Mem 4, Tournat, Gerrard, Mahe 2, Grebille 2, Abalo 4, Sorhaindo, Guigou 5, L. Karabatić 3, Fabregas 1, Claire 2, Dipanda, Porte 1, Caucheteux 1.

Slovenija: Blagotinšek 2, Verdinek, Henigman 2, Kavtičnik 1, Janc 3, Dolenec 2, Poteko, Kodrin 1, Gaber 2, Šoštarič, Ferlin, Ovniček, Lapajne 1, Špende 1, Bombač 4, Mačkovček 2, Kastelic.

 

Že prej odigrano:

Sobota, 5. januarja, ob 17.00:

Francija – Slovenija 34:25 (18:11)

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet