Connect with us

Reprezentančni rokomet

Reprezentanco tudi tokrat pokopala bolezen

Foto: Slavko Kolar
Slovenska izbrana vrsta se bo ponovno zbrala aprila, ko jo čakata dve kvalifikacijski tekmi proti Nizozemski. Foto: Slavko Kolar

Slovenska rokometna reprezentanca je včeraj odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti francoski izbrani vrsti in tudi tokrat visoko izgubila z 21:29. A v slovenskem taboru so bile še včeraj čuteče posledice zdravstvenih težav, s katerimi se je moral Veselin Vujović soočiti že na prvi tekmi.

Kastelic se po koncu letošnje sezone iz Zagreba seli v Goppingen. Foto: SEHA liga

Slovenska izbrana vrsta je včeraj prikazala boljšo predstavo kot na prvi tekmi, a vseeno so še vedno čuteče posledice zdravstvenih težav. Slednje so Žigo Mlakarja pokopala, da je bil primoran tik pred odhodom ostati doma, hkrati pa v januarski reprezentančni akciji ni nastopila še trojica iz Bundeslige (Zarabec, Lesjak, Cehte).

»Danes smo tekmo začeli bolje, kot pred dvema dnevoma, igrali smo dobro v obrambi in v napadu ter bili do 45. minute izenačeni in bi lahko prišli do presenečenja, vendar smo zgrešili preveč odprtih priložnosti. Imeli smo preveč izgubljenih žog, kar si proti taki reprezentanci ne bi smeli dopustiti. Francozi so to vrhunsko izkoristili, prišli do lahkih zadetkov in zadržali vodstvo do konca,« je po tekmi povedal čuvaj mreže Klemen Ferlin, ki je tvoril vratarki par skupaj z Urhom Kastelicem.

Jure Dolenec bo nocoj zagotovo eden izmed glavnih adutov Veselin Vujovića. Foto: Slavko Kolar

Jure Dolenec je včeraj dosegel dva zadetka. Foto: Slavko Kolar

Naša izbrana vrsta se v domovino vrača v današnjih jutranjih urah, vnovič pa se bo zbrala v začetku aprila, ko se bo v kvalifikacijah za EP 2020 dvakrat pomerila z Nizozemsko. 11. aprila ob 19.30 bo zaigrala v Almereju, tri dni kasneje ob 17.00 pa še v Celju. Vstopnice za ta dvoboj si lahko že zagotovite po nižji ceni in sicer na www.mojekarte.si ter vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

»Odigrali smo precej bolje, kot na prvi tekmi, čeprav končni rezultat tega ne kaže. 45 minut smo bili izenačeni in imeli možnost, da izenačimo, oziroma celo povedemo, a smo zgrešili štiri sedemmetrovke in nekaj odprtih priložnosti. Normalno je, da so Francozi bolje pripravljeni od nas, saj kmalu začnejo novo veliko tekmovanje, mi pa smo se zbrali pred kratkim in opravili le štiri treninge. Napredek je viden, a vseeno to ni naša najboljša podoba. Vemo, da manjkajo nekateri igralci, a tudi mi, ki smo igrali, nismo bili na najvišji ravni, kar pa je logično glede na to, da smo imeli pred tema dvema dvobojema veliko odmora,« pa dodaja desni zunanji rokometaš, Jure Dolenec.

Pripravljalna tekma (Rouen):

Ponedeljek, 7. januarja, ob 19.00:

Francija – Slovenija 29:21 (13:11) – več o tekmi klikni TUKAJ

 

Že prej odigrano:

Sobota, 5. januarja, ob 17.00:

Francija – Slovenija 34:25 (18:11) – več o tekmi klikni TUKAJ

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet