Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenci suvereno proti Tunizijcem

Kristjan Horžen je dosegel osem zadetkov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenski mladinci so si z zmago nad Tunizijo v Pontevedri uspeli priboriti jutrišnji obračun z Dansko, ki bo odločal o petem mestu na mladinskem SP v Španiji. Izbranci selektorja Prapotnika so srečanje dobili z izidom 31:27 (17:13).

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenske mlade upe do 21 let je danes v Pontevedri čakala še predzadnja tekma letošnjega SP v Španiji. V prvem obračunu razigravanja od 5. do 8. je izbrancem selektorja Saše Prapotnika stala Tunizija, s katero so se naši fantje srečali že v skupinskem delu in jo prepričljivo premagali (več o tem TUKAJ).

Gladiatorjem je sicer po četrtfinalnem porazu proti Portugalski in s tem izključitvijo možnosti za naslov, nekoliko padla motivacija. Kljub temu se ne bodo predali in ta vikend napadali peto mesto. Jutri se bodo ob 11.30 za končno peto mesto na svetu pomerili z Dansko.

Tesen obračun, a prepričljiva predstava

Gregor Ocvirk je blestel z enajstimi goli. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Naši fantje so v tekmo krenili v nekoliko spremenjeni začetni sedemerki. V vratih je tako kot nekaj zadnjih tekem vstopil Gašper Dobaj, v obrambi je priložnost od prve minute znova dobil obrambni specialist Nik Pirnat, medtem ko je vlogo organizatorja igre prevzel Miha Kotar, namesto brata Marka. Slednji je zaradi udarca na četrtfinalni tekmi proti Portugalski preventivno izpustil današnje srečanje. Prav tako v kadru ni bilo Mihe Kavčiča.

Naši fantje se bodo jutri pomerili s Tunizijo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Mladi upi so se v tekmo podali zelo dobro in že takoj narekovali tempo igre. Z nekaj obrambami Gašperja Dobaja ter hitrimi protinapadi so se hitro oddaljili in v 12. minuti povedli z 8:5. Malo pred tem je Tima Rozmana na parketu zamenjal mladi Matic Košec, ki na prejšnjih srečanjih ni dobil veliko priložnosti. Vodstvo se je dve minuti kasneje povišalo že na +4 (9:5) in tunizijski selektor Ali Mohamed Sghit je bil primoran vzeti prvo minuto odmora. Ob koncu so naši uspeli zadržati prednost v svojih rokah ter na odmor odšli z vodstvom 17:13.

Gašper Dobaj je v vratih zaustavil 12 strelov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem delu je afriška mladinska izbrana vrsta uspela nekoliko znižati zaostanek ter se z delnim izidom 1:3 približala na -2 (18:16). Nadaljevanje drugega polčasa niti ni prineslo nekih večjih sprememb in preobratov. Naši fantje so še  naprej mirno vodili, tekmo pa tudi dobili z izidom 31:27.

Tudi tokrat je bil najboljši slovenski strelec Gregor Ocvirk, ki je v tunizijsko mrežo pospravil kar 11 zadetkov ter si prislužil naziv za najboljšega igralca tekme.

Jutri jih čaka še zadnja tekma svetovnega mladinskega prvenstva v Španiji, in sicer ob 11.30 v Vigu proti Danski.

Domen Novak po zmagi nad Tunizijo:

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):
RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA:
Sobota, 27. julija, ob 15.30 (Pontevedra):

Slovenija – Tunizija 31:27 (17:13)

Slovenija: Dobaj 12 obramb, Ferjan 1 obramba; Žabić 2, Horžen 8, Horvat 4, Ocvirk 11 (5), Rozman, Pirnat, Pipp 1, Mazej 1, Miha Kotar 1, Gartner 1, Košec, Novak 2; Selektor: Saša Prapotnik.

More in Reprezentančni rokomet