Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenci preko težke Koreje do četrtfinala

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska mladinska reprezentanca si je s težko zmago zagotovili uvrstitev v četrtfinale svetovnega rokometnega prvenstva do 21 let.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec
http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so po šestih odigranih dvobojih še vedno neporaženi na SP v Vigu. V ponedeljek so proti Špancem pred nabito polno dvorano, ki je večinoma navijala le za domačine, dokazali, da lanskoletni evropski naslov v Zlatorogu ni bila muha enodnevnica. Zato morajo niz odličnih rezultatov nadaljevati in tako z lahkoto uspejo izpolniti cilj, ki je vsaj uvrstitev v polfinale.

Tim Rozman je danes zaradi slabega počutja ostal v hotelu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenski mladinci so bili danes v oslabljeni postavi, in sicer v kadru zaradi slabega počutja ni bilo Tima Rozmana, ki je tako kot Miha Kavčič po srečanju s Španijo čez noč pristal v bolnišnici na infuziji. Kavčič je bil vendarle že nared za tekmo, medtem ko je Rozman današnje srečanje preventivno izpustil za nadaljevanje prvenstva.

Danes je bila na sporedu tekma za uvrstitev v četrtfinale proti Korejcem, ki so bili zelo trd oreh za našo izbrano vrsto, katera je do zmage prišla šele ob koncu srečanja.

Do zmage šele ob koncu

Gregor Ocvirk je blestel z enajstimi zadetki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Naši fantje so se v obračun podali zelo dobro in v uvodnih minutah prišli do prednosti treh zadetkov (4:1). V nadaljevanju se je korejska izbrana vrsta bolj zbrala in stalno dihala za ovratnik Slovencem. Prednost slednjih se je do konca prvega polčasa gibala le med enim in tremi zadetki, ob koncu pa so Azijci celo izenačili na 17:17.

Saša Prapotnik se bo s svojimi varovanci v četrtfinalu pomeril z Nemci ali Portugalci. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V uvodu drugega polčasa se naši mladi upi niso ravno zbrali ter držali prednost do dveh zadetkov. Zadnjih deset minut je sledila napeta in razburljiva končnica, katero so aktualni evropski mladinski prvaki vendarle dobili in zmagali tekmo z rezultatom 32:28.

Najboljši slovenski strelec je bil ponovno Gregor Ocvirk, ki je zadel enajstkrat v polno. Marko Kotar pa je bil izbran za najboljšega igralca srečanja.

Tako naše mlade upe v četrtfinalu čaka zmagovalec obračuna med Portugalsko in Nemčijo.

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):

OSMINA FINALA:

Sreda, 24. julija, ob 16.30:

Slovenija – Koreja 32:28 (17:17)

Slovenija: Ferjan, Dobaj; Žabić 2, Horžen 3, Horvat 1, Kavčič, Ocvirk 11, Pirnat, Pipp 2, Marko Kotar 1, Mazej 3, Miha Kotar 5, Gartner, Košec, Novak 4; Selektor: Saša Prapotnik.

Strelci Koreje: R. Kim 8, Kang 6, J. Kim 3, Lee 3, Shin 3, C. Kim 1, B. Kim 1, J. Jeon 1, Y. Jeon 1, Jeong 1; Selektor: Jong Hyun Park.

Norveška – Brazilija (Pontevedra)
Hrvaška – Islandija (Vigo)
Portugalska – Nemčija (Pontevedra)
Egipt – Srbija (Vigo)
Danska – Madžarska (Pontevedra)
Tunizija – Švedska (Vigo)
Francija – Španija (Pontevedra)

More in Reprezentančni rokomet