Connect with us

Reprezentančni rokomet

Škofjeločan ne podcenjuje neugodnih Korejcev

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Danes se v Španiji pričenjajo izločilni boji na svetovnem prvenstvu za mlade upe do 21 let. Slovenija bo na parket stopila ob 16.30 in se za preboj v četrtfinale pomerila s Korejo, ki je, kot pravi levokrilni igralec Matic Pipp, zelo hitra in neugodna.

Aktualni evropski mladinski prvaki iz Celja so po petih odigranih dvobojih še vedno neporaženi na SP v Vigu. V ponedeljek so proti Špancem pred nabito polno dvorano, ki je večinoma navijala le za domačine, dokazali, da lanskoletni evropski naslov v Zlatorogu ni bila muha enodnevnica. Zato morajo niz odličnih rezultatov nadaljevati in tako z lahkoto uspejo izpolniti cilj, ki je vsaj uvrstitev v polfinale.

Danes je na sporedu nova tekma, in sicer borba za četrtfinale proti reprezentanci Koreje, ki velja za zelo neugodno izbrano vrsto, ki je hkrati nevarna s protinapadov.

Matic Pipp s slovensko mladinsko izbrano vrsto na SP v Španiji cilja vsaj na uvrstitev v polfinale. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Korejce poznamo, saj smo se z njimi srečali že v pripravljalnem obdobju. Na njih se bomo pripravili tako, kot na vsakega drugega nasprotnika, navsezadnje pa si z uvrstitvijo v osmino finala zaslužijo spoštovanje. Vemo, da je njihova igra zelo hitra, kombinatorna, s prodornimi posamezniki in neobičajno obrambo, ampak mi se zavedamo lastne kvalitete. Zato vemo, da lahko s pravim pristopom in energijo, ki smo jo prikazali do zdaj, pridemo v četrtfinale,« je pred srečanjem dejal Matic Pipp, ki velja za zelo pomembnega aduta tako v obrambi kot napadu.

Srečanje med Slovenci in Korejci se danes v Vigu, s prenosom na SportKlub  3, prične ob 16.30.

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):

OSMINA FINALA:

Sreda, 24. julija, ob 14.15:

Egipt – Srbija (Vigo)

Danska – Madžarska (Pontevedra)

Ob 16.30:

Slovenija – Koreja (Vigo)

Norveška – Brazilija (Pontevedra)

Ob 18.45:

Hrvaška – Islandija (Vigo)

Portugalska – Nemčija (Pontevedra)

Ob 21.00:

Tunizija – Švedska (Vigo)

Francija – Španija (Pontevedra)

More in Reprezentančni rokomet