Connect with us

Reprezentančni rokomet

Skube odpisan, Makuc prihaja za Tokio 2020

Staš Skube je trenutno v življenjski formi pri skopskem Vardarju. Foto: RK Vardar Skopje

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je bilo zagotovo precej pestro. Med drugim je selektor Veselin Vujović spregovoril tudi o tem, zakaj ne vpokliče enega najboljših srednjih zunanjih na svetu v tem trenutku, Staša Skubeta, ki je pri evropskem prvaku iz Skopja trenutno v življenjski formi. Hkrati pa je dodal, da namerava Domna Makuca vpoklicati za poletne olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Ta teden je dogajanje v slovenski moški izbrani vrsti praktično glavna tema po slovenskih rokometnih kuloarjih. Kot glavna in aktualna tema je zagotovo slovo reprezentančnemu dresu Marka Bezjaka (več o tem TUKAJ), hkrati naj bi po njegovih stopinjah odšel tudi dolgoletni kapetan Vid Kavtičnik.

Ima pa selektor Vujović na položaju organizatorja igre sladke skrbi. Omenjen položaj bodo v oktobrski reprezentančni akciji tvorili Miha Zarabec, Dean Bombač in Rok Ovniček, na seznamu pa ni tudi Staša Skubeta in Domna Makuca. Vujović je pojasnil svojo odločitev.

https:/s/si.gorenje.com/

»Skube je odličen igralec, vendar je na tem položaju že prevelika konkurenca. V Gorenju in Pick Szegedu je bil alfa in omega, toda v reprezentanci zaradi konkurence ne more biti. Torej ga ne bom poklical, še posebej zato, če bi ga moral na koncu priprav pred odhodom na EP odpisati,« je dejal Črnogorec.

Slednji ima v prihodnje resne načrte z Domnom Makucem, a tega želi vpoklicati šele prihodnje leto. »Makuc bo vpoklical za OI v Tokiu prihodnje leto.«

More in Reprezentančni rokomet