Connect with us

Reprezentančni rokomet

Reprezentančni maestro se poslavlja

Marko Bezjak je v dresu z državnim grbom dolga leta veljal za nosilca. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V ponedeljek je širšo slovensko rokometno javnost presenetila novica, da po dolgih letih od dresa z državnim grbom poslavlja izkušeni organizator igre Marko Bezjak. Slednji je v poslovilnem pismu pojasnil, da Bundesliga prinaša ogromno napora ob dodatnem igranju za člansko reprezentanco, hkrati pa se že dalj časa ubada s poškodbami.

Izkušeni srednji zunanji igralec Magdeburga je v dresu slovenske reprezentance nazadnje nastopil na lanskih kvalifikacijskih srečanjih z Madžari, ko so ti preprečili našim fantom nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem. V začetku letošnje jeseni pa je selektorju Veselinu Vujoviću uradno sporočila, da zaradi zdravstvenih težav in klubskih obveznosti ne bo več zaigral za reprezentanco.

»V njegovem poslovilnem pismu nisem videl nobenih možnosti, da ga prepričam o nadaljevanju reprezentančne kariere,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci spregovoril Vujović.

https:/s/si.gorenje.com/

Slednjega odločitev Ormožana niti ni posebej presenetila, saj je za njim kar precej napora v nemški Bundesligi. »Njegovo odločitev obžalujem, gre za osebo, ki mi je zelo pri srcu, ob tem pa je tudi velik bojevnik na igrišču in pravi zgled svojim soigralcem. Njegovo slovo od reprezentance je velika izguba za vse nas, težko bomo našli dostojno zamenjavo tako po človeški kot igralski plati,« dodaja Črnogorec.

Skube v vlogi skritega asa

Že dalj časa je znano, da se je od 1. septembra naprej v reprezentanci izvedla “popolna mobilizacija”, katero sta napovedala predsednik zveze Franjo Bobinac ter selektor Vujović. To pomeni, da bo Bobinac od vseh možnih prvokategornikov zbral le zbral le “najboljše” reprezentante, ki si bodo na januarskem EP na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji poskušali izboriti nastop na enem od kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Sebastian Skube se v slovensko reprezentanco vrača po treh letih. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Omenjeni dvojec je že odreagiral s prvo potezo in na mesto prvega pomočnika selektorja postavil Uroša Zormana, hkrati pa v reprezentanco vrnil izkušenega Sebastiana Skubeta, ki se v dres z državnim grbom vrača po treh letih in bo ekipi precej pripomogel.

Oktobra z Nizozemci in Srbi

Slovenija bo na evropskem prvenstvu med 9. in 26. januarjem 2020 lovila zadnji vlak za nastop v deželi vzhajajočega sonca. Od evropskih reprezentanc ima le Danska zagotovljen nastop na olimpijskih igrah, v japonsko prestolnico bo odpotoval tudi evropski prvak, najboljše ekipe s turnirja stare celine pa si bodo izborile nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 16. in 19. aprilom 2020. Slovenija bo v prvem delu EP nastopila v skupini F v Göteborgu, v njej so še Švedska, Švica in Poljska.

More in Reprezentančni rokomet