Connect with us

Liga NLB

Siniša Markota kljub zgodovinski sezoni zapušča Ribnico

Siniša Markota je na trenerskem stolčku Rika Ribnice ustvaril kar nekaj odmevnih uspehov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Hrvaški strateg Siniša Markota bo po koncu letošnje sezone kljub zgodovinskemu uspehu z ribniškimi rokometaši, zapustil suhorobarsko mesto in odšel k novim izzivom naproti. O samem slovesu pa nam je Markota celo sam potrdil v telefonskem pogovoru.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaRibničane je v zadnjih dveh sezonah popeljal do zgodovinskega uspeha v državnem rokometnem prvenstvu in lani bil kos tako Celjanom kot Velenjčanom ter se uspel zavihteti na končno drugo mesto v Ligi NLB. Markota je v Slovenijo prišel na začetku sezone 2016/2017, kjer je sprva prevzel ekipo Urbanscape Loki. Slednji je uspelo končati prvenstvo na petem mestu, kar je zelo zadovoljiv dosežek, nato pa je sledil odhod na Dolenjsko k Ribničanom.

Letos pa je moštvo doživelo veliko pomladitev, zato noben slovenski poznavalec niti ni verjel v uspeh. A prav to se je zgodilo, ribniški rokometaši so letos na kolena spravili veliko Celje Pivovarno Laško in jesenski del končalo le z enim porazom. Do 19. kroga so vknjižili 14 zmag, tri remije in le dva poraza. Vendar to očitno ni bilo dovolj, da bi Siniša Markota ostal na klopi suhorobarskega kluba.

Predsednik ni zadovoljen z mojim delom

Siniša Markota je to soboto tesno slavil proti Trimu iz Trebnjega. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Ribnico zagotovo zapuščam po koncu letošnje sezone. Zaenkrat nimam nobenih načrtov. Ničesar se nisem niti zmenil, niti pogovarjal, zato ne morem vedeti, kaj me čaka v prihodnosti,« nam je za ŠD Šport povedal Siniša Markota in dodal: »Zdaj se osredotočam še naprej na prvenstvo in želim si z ekipo ponoviti lanskoletni uspeh, saj je naš cilj drugo mesto.«

Strokovnjak, ki je po rodu Dalmatinec, je v preteklosti vodil že kar nekaj urejenih klubov. Kot nam je potrdil, naj bi ga predsednik Marko Obrstar prečrtal za prihodnjo sezono. »Po koncu te sezone mi v klubu poteče pogodba, predsednik Marko Obrstar ni zadovoljen z mojim delom in moti ga nekaj stvari. Jaz sem mu pristavil, v redu, a jaz bom do izteka pogodbe oddelal svoje delo maksimalno zavzeto in profesionalno,« je za ŠD Šport poudaril Markota.

Uspeli smo razbiti dvojec Celje-Velenje

Nik Henigman je iz Ribnice po koncu te sezone odšel v madžarski Pick Szeged. Foto: Pick Szeged

Markota je v prvi sezoni pokazal izjemen rezultat. Kljub odsotnosti glavnega aduta Nika Henigmana, ki je izven rokometnih igrišč zaradi številnih težav s poškodbami preživel več kot pol sezone, je Ribnica vendarle zmogla in z vrhunsko predstavo osvojila drugo mesto v državnem rokometnem prvenstvu. »Zagotovo sem zelo zadovoljen. Lansko leto smo razbili par Celje-Velenje. Uspelo se nam je tudi uvrstiti pred Gorenjem Velenjem, ki je imel v lanski sezoni zelo močno in kakovostno zasedbo. Naredili smo največji uspeh v klubski zgodovini. Zato sem z lansko sezono več kot zadovoljen. Seveda ne smemo pozabiti, da je več kot polovico tekem zaradi poškodb izpustil naš najboljši igralec Nik Henigman,« zadovoljstva ni skrival hrvaški strokovnjak, ki bo letos praznoval abrahama.

Nobeden si ni mislil, da bomo tako visoko

Riko Ribnica vendarle ne bo nastopala v SEHA ligi. Foto: RD Riko Ribnica

Riko Ribnica se je lani veselila zgodovinskega drugega mesta v državnem rokometnem prvenstvu. Foto: RD Riko Ribnica

»V začetku letošnje sezone sem se sicer malce bal, kako bo vse izgledalo, saj nas je zapustilo sedem igralcev in prišlo novih sedem. Vsak, ki se ukvarja z rokometom ve, da se moraš v primeru prihoda sedmih igralcev sprva uigrati. Hvala bogu, meni je to hitro uspelo. Trenutni rezultatski izkupiček je za nas praktično nerealen. Obenem si nobeden ni mislil, da bomo letos tako visoko,« pove Markota, ki je navdušen nad trenutnim stanjem v ekipi.

Za konec pa je Splitčan še pristavil: »Trenutno me še nobeden ni poklical. Največja težava tiči v tem, da sem v prvi polovici avgusta s hrvaško kadetsko reprezentanco na SP-ju v Makedoniji in me v tem obdobju ne bo. V prihodnje se bom namreč posvetil tudi hrvaški kadetski reprezentanci.«

Preberite si še:

18-letnik od tretjega vratarja do prve izbire v Ribnici

Jan Pucelj v Ribnici do leta 2021

Ribniška barka ne bo potonila na drugem mestu

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB