Connect with us

NLB liga

Šibila ta konec tedna predavatelj v Franciji

Foto: RK Maribor Branik

Trener RK Maribor Branik je s svojimi izkušnjami in znanjem cenjen predavatelj Evropske rokometne zveze. To je potrdilo tudi zadnje predavanje, ki ga je organizirala Francoska rokometna zveza.

Konec prvega tedna v maju je Parizu potekal zaključni turnir francoskega rokometnega pokalnega tekmovanja za moške in ženske. Slednjega je Francoska rokometna zveza izkoristila za izvedbo modula nacionalnega usposabljanja francoske rokometne zveze za naziv Master Coach in pa za obnovitev EHF licence (FFHB National EHF Mastercoach course in EHF Licence renewal). Na njem sta kot predavatelja sodelovala mariborski strateg Marko Šibila ter legendarni švedski vratar in selektor portugalske reprezentance Mats Ollson. Na seminarju je sodelovala večina francoskih profesionalnih trenerjev, ki opravljajo najvišje trenerske funkcije v njihovem rokometu. Če naštejemo samo nekaj najbolj znanih – trenerja članske moške reprezentance Didier Dinart in Guillaume Gille, trener ženske reprezentance Olivier Krumbholz, trener kluba Nantes Thierry Anti (udeleženec letošnjega F4 Lige prvakov v Kölnu) ter praktično vsi trenerji prvoligaških ekip in reprezentanc mlajših starostnih kategorij. »Sodelovati kot predavatelj na takšnem izobraževanju pred tako eminentnimi slušatelji je seveda velika čast. Kot predavatelj EHF-a delujem že več let in to je zagotovo eno izmed predavanj, ki si jih bomo zagotovo še posebej zapomnil,« je dejal 56-letni Mariborčan na klopi mariborskega Branika, ki je izvedel 6 praktičnih in teoretičnih predavanj.

V okviru seminarja si je ogledal tekmi ženskega in moškega finala francoskega pokalnega tekmovanja v pariški Areni Bercy, ki je bila popolnoma razprodana. Pri ženskah je slavilo moštvo Brest Bretagne HB, pri moških pa je zmagal zvezdniški Paris SG, ki je zanimivo prvo pripravljalno tekmo v tej sezoni odigral prav z mariborskim Branikom. »Lahko rečem, da sem doživel spektakel v pravem pomenu besede. Zraven vrhunskih rokometnih predstav je bil to pravi »šov« s posebnimi učinki in celotna dvorana je dihala z dogajanjem,« je zaključil Šibila.

Vir: RK Maribor Branik

Preberite si še:

Mortensen od prihodnje sezone za Barcelono, podaljšal tudi N’Guessan

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in NLB liga