Connect with us

Liga NLB

Ribničani nocoj na vroče gostovanje v Koper

Foto: RD Riko Ribnica

Po dramatični končnici v Novem mestu in zanesljivi zmagi doma proti Dobovi, se ekipa Ribnice tokrat odpravlja na gostovanje v Koper. Koprčani so tekmo 1. kroga, ko bi se morali pomeriti z aktualnimi prvaki, prestavili na enega izmed oktobrskih terminov, v 2. krogu pa so gostovali v Mariboru, kjer so doživeli poraz proti tamkajšnji ekipi Maribor Branika. Ne glede na vse, lahko nocojšnji dvoboj označimo za enega izmed glavnih derbijev 3. kroga NLB lige.

Foto: RD Koper 2013

Peter Mičović verjame v uspeh na današnji tekmi proti Kopru. Foto: RD Koper 2013

V minuli sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, vsaka izmed njiju je bila po dvakrat domačin obračuna. Točkovni izplen je bil močno na strani Ribničanov, saj četa Siniše Markote praktično »ni uspela« izgubiti proti takratni ekipi našega selektorja Veselina Vujovića (3 zmage Ribnice, 1 remi). Kot zanimivost lahko omenimo še to, da so bili vsi dvoboji v zadnjih dveh letih zelo izenačeni, čeprav je Koprčanom uspelo na 8 obračunih (sezona 16/17 in 17/18) zmagati le enkrat, trikrat pa remizirati.

Trener Ribničanov, Siniša Markota se zaveda, da jih proti Kopru čaka težko delo. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Obe moštvi sta med glavnimi kandidati za uvrstitev v NLB ligo za prvaka, zato so točke iz medsebojnih obračunov še toliko bolj pomembne. Nocoj lahko torej pričakujemo privlačen obračun ekip, ki sta se v zadnjih sezonah zasidrali tik pod vrhom slovenskega rokometa in si s tem vsako leto zagotovili svoje mesto v evropskih tekmovanjih.

Uroš Knavs, najboljši strelec suhorobarjev po prvih dveh tekmah je pred gostovanjem v Kopru povedal sledeče: »Odhajamo na težko gostovanje v Koper, pričakujem zahtevno in predvsem trdo tekmo. Potrebno bo odigrati zelo dobro v obrambi, saj Koper kaznuje vsako napako. Mi se bomo borili in dali vse od sebe, da novi dve točki odnesemo nazaj v Ribnico.«

Mark Klarič je imel manjšo operacijo trtice, tako da ne bo mogel danes zaigrati na tekmi proti Kopru. Foto: Slavko Kolar

Pri Ribnici bo še vedno manjkal vratar Mark Klarič, ki še ni povsem nared za polni trening, medtem ko sta se že v prejšnjem krogu v ekipo vrnila Gašper Košmrlj in David Kovačič. Trener primorske zasedbe Peter Mičovič tokrat ne bo mogel računati na reprezentanta – Aleksa Vlaha, ki ima malce težav s kolenom. Po neuradnih informacijah bo z rokometnih igrišč odsoten okoli 1 mesec.

NLB liga, 3. krog:
Danes, ob 19.00:

RD Koper – RD Riko Ribnica

Preveri še napovednik ostalih današnjih tekem:

Derbi kroga v Kopru, na sporedu še trije ostali obračun

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB