Connect with us

Liga NLB

Prvoligaši začeli priprave na novo sezono

Celjani tudi letos lovijo naslov državnega prvaka. Foto: Andrej Feldin/RK CPL

Včeraj so s pripravami na novo sezono pričeli Celjani, danes pa so se v krogu na uvodnem treningu zbrali tudi rokometaši Gorenja Velenja in mariborskega Branik, ki treninge pričakovano začenjajo nekoliko prej, saj je pred njimi pestra evropska jesen.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Na severovzhodnem delu Slovenije se že potijo mariborski, celjski ter velenjski rokometaši. Slednja ob koncu naslednjega meseca čaka že slovenski superpokal v Slovenj Gradec, prvi krog Lige NLB pa je planiran čez teden dni kasneje.

Klubi niso fokusirani samo na tekmovanja v Sloveniji, temveč nekatere čakajo borbe tudi v tujini. Ekipe zaradi reprezentančnih akcij niso popolne, a so trenerji in igralci vseeno že zavihali rokave. Poleg trojice tudi v nekaterih ostalih prvoligaških klubih. Večina prvoligašev z uvodnim treningom začenja v ponedeljek, 29. julija.

Ocvirk vesel Žvižeja in Luzerja

Klemen Luzar se v celjski klub vrača po dolgih letih. Foto: Andrej Feldin/RK CPL

Tomaž Ocvirk, ki bo v svojem štabu poleg Aleša Anžiča (trener vratarjev) in Gorazda Žužka (fizioterapevt), imel še dva novinca, to sta Klemen Luzar (pomočnik trenerja) in Luka Žvižej (član strokovnega dela ekipe, oziroma pomočnik trenerja), je pozdravil igralce, ki so mu v tem trenutku na voljo.

Od članov iz lanske sezone jih je še kar nekaj ostalo, novinci so bili na prvem treningu prisotni povratnik Vid Poteko, Jan Grebenc, Patrik Leban in Tobias Cvetko. Večina, natančneje šest pivovarjev (vključno s Hrvatom Šarcem in Portugalcem Silvo) se nahaja na mladinskem SP v Španiji. S kadeti pa se za SP pripravljata tudi Miljan Vujović in Tadej Kljun.

Tomaž Ocvirk bo še naprej celjski trener. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Vsak trener bi si želel, da bi lahko na prvem treningu pozdravil že celotno ekipo. A ker je ta zelo mlada, je kar nekaj igralcev v različnih reprezentančnih selekcijah, kjer nastopajo zelo dobro,« je za klubsko spletno stran povedal Tomaž Ocvirk in dodal: »Fantje so na zbor prišli dobro pripravljeni. Po nekaj prijateljskih tekmah nas čaka že prvi vrhunec, ko bomo 17. avgusta igrali z Veszpremom. Tekem bo zelo veliko, zato sem vesel, da lahko v strokovnem štabu pozdravim tudi dva nova pomočnika – Klemna Luzarja in Luko Žvižeja.«

Velenje grozi Celjanom

Foto: RK GV

Ekipa velenjskega Gorenja priprav ni začela v polni postavi, manjka namreč šest rokometašev. Tadej Mazej in Miha Kavčič se z mladinsko reprezentanco mudita na svetovnem prvenstvu v Španiji, medtem ko se s kadetsko reprezentanco za avgustovsko svetovno prvenstvo pripravljajo Jernej DrobežDomen TajnikUrban Starc in Peter Šiško.

Novi velenjski igralec bo v novi sezoni tudi obetavni Srb Vladimir Bojanić, ki je letos blestel pri Trimu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zoran Jovičić je s svojimi izbranci ob pomoči novega pomočnika trenerja Benjamina Zbičajnika in trenerke za telesno pripravo, Nine Djordjevič, opravil prvi trening pripravljalnega obdobja za prihajajočo sezono. Poleg novih obrazov v strokovnem štabu je v velenjski prvi ekipi tudi pet novincev – Vladimir BojanićGrega OkleščenAndris CelminšŽan Šol in Aljaž Panjtar.

V avgustovskem pripravljalnem obdobju bodo rokometaši Gorenja Velenja odigrali nekaj pripravljalnih tekem in se udeležili dveh mednarodnih turnirjev. Po dobrem mesecu dni jih nato čaka že prvi pravi preizkus sezone 2019/20. V Slovenj Gradcu bo 30. avgusta na sporedu večni šaleško-savinjski derbi, Velenjčani se bodo namreč v Superpokalu srečali s celjskimi rokometaši.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Želim si, da bomo ob koncu priprav vsi zdravi in pripravljeni na izzive nove sezone. Začenjamo iz nule, ponovno smo na začetku. Čaka na veliko trdega dela saj se ne smemo zanašati na pretekle uspehe. Lanska sezona je bila uspešna, dober temelj za uspehe v prihajajoči sezoni pa bo zagotovo avgustovsko pripravljalno obdobje, zato si želim, da bi ga maksimalno izkoristili in se pripravili na trdo delo in ritem, ki ga prinaša tekmovalna sezona,« je na uvodnem treningu dejal Zoran Jovičić.

More in Liga NLB