Connect with us

Liga NLB

Mladinski reprezentant se vrača v Slovenijo

Mark Ferjan se po naših informacijah odpravlja v vrste enega izmed slovenskih prvoligašev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenski mladi reprezentančni čuvaj mreže Mark Ferjan se po naših virih letos vrača v Slovenijo, in sicer po petih letih, odkar se je iz domačega kluba MRK Ljubljane preselil v Füchse Berlin in od tam odšel v nemško drugo ligo k Emsdettnu. Odšel naj bi k enemu izmed slovenskih prvoligašev, več pa bo znano ob koncu tedna.

Mark Ferjan je obetavni mladi vratar, ki je na začetku sezone 2014/2015 podpisal za Fuchse Berlin, potem ko je prve rokometne kariere napravil pri Krim-Olimpiji. V prvi sezoni je bil pri nemškemu velikanu številka ena v vratih kadetske ekipe in z njo osvojil naslov nemškega prvaka. Nato je izjemoma vstopil celo v člansko ekipo, a resne minutaže ni dobil. Lansko leto pa je sledila posoja, ko je odšel v vrste drugoligaša Emsdettna. Član slednjega je bil dve leti, zdaj pa se po petih letih vrača v domovino.

Mark Ferjan je zadnjih pet let preživel v Nemčiji. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Okrepil bo namreč enega izmed prvoligaše v zgornji polovici prvenstvene lestvice, več pa naj bi bilo znano v roku enega tedna. »Želel sem sicer ostati v Nemčiji, kjer sem praktično imel že vse zrihtano za naslednjo sezono. Do prestopa potem ni prišlo, tako da sem bil prisiljen iskati naprej. V Sloveniji sem dobil zelo sprejemljive ponudbe, poleg tega pa mi vrnitev omogoča dokončanje študija prava,« je situacijo razložil Ferjan, ki se trenutno mudi na mladinskem SP v Španiji.

Ferjan je sicer v Vigu odlično usklajen z vratarskim parom Gašperjem Dobajem, del slovenske reprezentance (letnik 1998 in mlajši) pa sta praktično že od samega začetka.

More in Liga NLB