Connect with us

Liga NLB

Vijoličasti krenili v sezono z evropskim pridihom

Mariborski rokometaši se v Evropo vračajo po nekaj letih. Foto: R.N./RK Trimo Trebnje

Včeraj so s pripravami na novo rokometno sezono, ki bo po dolgih letih obarvana tudi z evropskim pridihom, pričeli rokometaši mariborskega Branika. Ti so si z lanskoletnim četrtim mestom v slovenskem prvenstvu uspeli priboriti nastop v EHF Challenge pokalu, kjer se bodo uvodoma pomerili s predstavnikom Ferskih Otokov.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Marko Šibila bo še tretjo sezono zapored poveljeval članski ekipi mariborskega rokometnega kluba. Strokovni štab slednjega je skrbno pripravil načrt priprav do začetka prvenstva, ki se za vijolice prične prvi teden vikend v mesecu septembru z gostovanjem pri novomeški Krki.

»Prve treninge namenjamo oceni trenutne pripravljenosti igralcev. Prvi vtis je dober, saj se je način dela v zadnjih letih spremenil. Igralci zdaj tudi med počitnicami sami skrbijo za individualno pripravljenost, zato lahko takoj začnemo s poglobljenimi rokometnimi treningi,« po prvem dnevu trdega dela za klubsko spletno stran razkriva Šibila.

Marko Šibila bo na mariborski klopi sedel še tretjo sezono zapored. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Čaka nas nekaj zanimivih pripravljalnih tekem. Pomerili se bomo z nekaterimi domačimi in tudi tujimi ekipami. Z raznolikostjo bomo skušali pokriti vse spektre, ki jih potrebujemo za dvig naše igre. Glavni cilj je, da začetek sezone pričakamo optimalno pripravljeni,« dodaja mariborski strokovnjak.

Ogromno prostora za napredek

Mariborske barve bo v novi sezoni branil tudi hrvaški supertalent Adrian Miličević. Foto: ŠD Šport

Že na uvodnem zboru za novo sezono se je mariborska zasedba znašla oslabljena. Hrvaški krožni napadalec Adrian Miličević se s hrvaško mladinsko izbrano vrsto trenutno mudi na mladinskem SP v Španiji, medtem ko Izidor Budja, Jan Hočevar ter Nejc Planinšek utegnejo braniti slovenske barve na kadetskem svetovnem prvenstvu v Severni Makedonij. Poleg omenjene četverice bosta prvi teden zaradi zdravstvenih težav izpustila tudi hrvaška rokometaša Marin Buneta in Matija Golik.

Mariborčani so se letos za Evropo borili s Koprom. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Čeprav se bo kader vijoličastih z novo sezono nekoliko spremenil, pa Marko Šibila meni, da ima ekipe ogromno možnosti za napredek in potencial, tako da uvodoma potrebno nekaj uigravanja. »Razmišljam le o prednostih. Vsi fantje so zelo motivirani in si želijo uveljaviti svoj potencial. So ambiciozni, v Mariboru pa vidijo možnost razvoja in preskoka na višji nivo. Prepričan sem, da se bodo vsi dobro vključili. Verjamem, da bodo napredovali in da bo s tem veliko pridobila tudi ekipa,« zaključuje izkušeni Štajerec.

Igralci na uvodnem treningu: Julian Jerebie, Filip Jerenec, Martin Kocjančič, Luka Kljun, Nikola Ranevski, Gašper Pungartnik, Jan Sivka, Tadej Sok, Erik Štamic, Andraž Velkavrh in Dani Zugan.

More in Liga NLB