Connect with us

Liga NLB

Prvoligaši jutri predčasno končujejo sezono, kdo bo izpadel?

Prvoligaško tekmovanje se bo predčasno končalo z naslovom prvaka celjskih rokometašev. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Jutri se na konferenci združenja prvoligašev, če ne bo večjih zapletov, pričakuje predčasni zaključek državnega rokometnega prvenstva. Klubi naj bi sprejeli sklep, da bo prvak celjski klub, drugo mesto bo pripadlo Riku Ribnici, tretje pa trebanjskemu Trimu. To pomeni, da bo sezona končana po trenutnem vrstnem redu, vprašanje pa je, kako bo s kluboma, ki bi si zagotovila nastop v Ligi NLB oz. izpadla v 1. B DRL.

Korona virus močno povzroča težave številnim športnim tekmovanjem, med njimi je tudi rokomet. Večina prvenstev po Evropi je prekinjena vsaj do konca meseca marca, nekatere države so celo predčasno končale z letošnjo sezono, takšno potezo pa lahko pričakujemo tudi v Sloveniji.

Medtem ko moška konkurenca v državnem košarkarskem prvenstvu ni dobila prvaka, pa se po poti odbojkarjev utegnejo zgledovati tudi rokometaši in sezono končati po trenutnem vrstnem redu, vodilni na lestvici pa se bodo veselili naslova slovenskega prvaka.

Predsednik združenja prvoligašev Sebastjan Gergeta je za jutri sklical izredno konferenco, kjer bodo potrdili konec tekmovalne sezone. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Jutrišnja konferenca združenja prvoligašev bo tako le še formalnost, kjer bo večina klubov izglasovala predčasni zaključek rokometne sezone, saj je zdravje igralcev in vseh klubskih funkcionarjev na prvem mestu.

Tako bi se naziva najboljšega v državi veselili celjski rokometaši, sledili bi jim ribniški, tretje mesto pa bi pripadlo trebanjskemu Trimu, ki je z zmago nad Gorenjem predzadnje kolo pred prekinitvijo prehitel Velenjčane. Le-ti bodo četrti, sledila pa jim bo Dobova.

KONČNI VRSTNI RED LIGE NLB: 1. RK Celje Pivovarna Laško, 2. RD Riko Ribnica, 3. RK Trimo Trebnje, 4. RK Gorenje Velenje, 5. MRD Dobova, 6. RK Jeruzalem Ormož, 7. MRK Krka Novo mesto, 8. RD Koper, 9. RK Slovenj Gradec, 10. RD Urbanscape Loka, 11. RK Maribor Branik, 12. RD Butan Plin Izola.

Kdo bo izpadel?

Scenarijev za morebitno usodo Maribora in Izole, ki bi mogla izpasti, je več.

1. MOŽNOST: Zaključek sezone 2019/2020 brez izpadanja; sezono 2020/2021 odigra 14 ekip po dvokrožnem sistemu brez končnice. Iz lige izpadejo neposredno 3 moštva, 1 moštvo odigra medsebojni tekmi z drugo uvrščenim iz 1.B lige v sezoni 2020/2021.

2. MOŽNOST: Zaključek sezone 2019/2020 z izpadom zadnje uvrščenega moštva in napredovanjem 1 moštva 1.B lige; sezono 2020/2021 odigra 12 ekip po enakem sistemu kot v sezoni 2019/2020.

3. MOŽNOST (TRENUTNI SISTEM): Zaključek sezone 2019/2020 z izpadom obeh zadnje uvrščenih moštev in napredovanjem 2 moštev iz 1.B lige; sezono 2020/2021 odigra 12 ekip po enakem sistemu kot v sezoni 2019/2020.

More in Liga NLB