Connect with us

Liga NLB

Prvoligaši končali sezono, Celjanom naslov prvaka

Celjski rokometaši bodo znova dvignili roke v zrak. Foto: RK CPL

Združenje rokometnih prvoligašev je danes na izredni konferenci potrdilo, da je sezona 2019/2020 zaradi epidemije korona virusa predčasno zaključena. S tem bodo v veljavi trenutni rezultati, naslov prvaka pa so si zagotovili pivovarji.

Korona virus močno povzroča težave številnim športnim tekmovanjem, med njimi je tudi rokomet. Večina prvenstev po Evropi je prekinjena vsaj do konca meseca marca, nekatere države so celo predčasno končale z letošnjo sezono, takšno potezo pa so danes na konferenci Lige NLB potrdili tudi v Sloveniji.

Ivan Vajdl je Trebanjce prevzel minulo poletje in jim priboril tretje mesto v državi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Naziv najboljšega v državi so si priigrali celjski rokometaši, kot drugi so na lestvici končali Ribničani, brona pa se veseli trebanjski Trimo. Tretje mesto trebanjskih levov v državnem rokometnem prvenstvu je celo ponovitev največjega klubskega uspeha.

Še vedno se poraja vprašanja, ali bomo prihodnjo sezono vendarle imeli predstavnika v EHF Ligi prvakov, saj bo najelitnejše tekmovanje zmanjšalo število klubov. Jasno je, da bosta Riko Ribnica in Trimo Trebnje nastopala v evropski rokometni ligi, Gorenje Velenje pa naj bi igralo v EHF pokalu (po novem tretje najkakovostnejše tekmovanje).

Še vedno ni znano, kako bo v prihodnji sezoni izgledal sistem tekmovanja. Več o tem po konferenci združenja prvoligašev.

KONČNI VRSTNI RED LIGE NLB: 1. RK Celje Pivovarna Laško, 2. RD Riko Ribnica, 3. RK Trimo Trebnje, 4. RK Gorenje Velenje, 5. MRD Dobova, 6. RK Jeruzalem Ormož, 7. MRK Krka Novo mesto, 8. RD Koper, 9. RK Slovenj Gradec, 10. RD Urbanscape Loka, 11. RK Maribor Branik, 12. RD Butan Plin Izola.

More in Liga NLB