Connect with us

Liga NLB

Poteko se vrača v Celje

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Celjski klub je danes tudi uradno potrdil novo okrepitev. Po štirih novincih bo peti postal stari znanec in otrok kluba Vid Poteko, ki je zadnji dve sezoni igral pri beloruskemu Meškovu.

Vid Poteko je otrok celjskega kluba in je igralec, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Dve sezoni nazaj se je odločil, da sprejme izziv v tujini, odšel je v Meškov Brest, s katerim je imel še enoletno pogodbo. A želja po prihodu domov v Celje, je bila kljub ponudbam klubov iz tujine, prevelika in od sezone 2019/20 dalje bo znova oblekel celjski dres.

Član RK Celje Pivovarna Laško je bil namreč od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 dalje in je do danes zbral 289 nastopov (14. mesto na letvici nastopov za Celje), na katerih je dosegel 414 zadetkov.

Vid Poteko se v Celje vrača po dveh letih. Foto: RZS

»Vesel sem, da prihajam domov. Ko sem odhajal, sem napovedal, da se vsekakor vrnem in znova zaigram v celjskem dresu. Verjamem v vizijo in strategijo kluba, zato sem se odločil za prihod domov. Vesel sem, da bom znova sodeloval s Tomažem, vem, da zahteva trdo delo in disciplino in to je nekaj s čimer nimam težav. S Celjem imam visoke cilje, želim jih uresničevati in vem, da je to pravo okolje za to. Za mano sta dve sezoni v Meškov Brestu, kateremu se zahvaljujem za korektnost in odlično sodelovanje. Sedaj pa se znova veselim nastopanja v polnem Zlatorogu in vzdušja, ki ga pripravijo Florijani,« je ob podpisu dvoletne pogodbe povedal Poteko.

Vrste aktualnih državnih prvakov bodo po koncu te sezone zagotovo zapustili Branko Vujović, William Accambray, Igor Anić, Jan Jurečič, Kristian Bećiri, predčasno pa je sodelovanje prekinil tudi Draško Nenadić. Okrepitve za prihodnjo sezono so (za zdaj) Patrik Leban, Domen Novak, Stefan Žabić ter Tobias Cvetko.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB