Connect with us

Liga NLB

Pivovarji z debitanti do suverene zmage nad Izolo

Filip Rakita je ob zmagi pivovarjev zadel šestkrat. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Celjski rokometaši so na prvi tekmi 12. kroga Lige NLB v domači dvorani Zlatorog visoko ugnali Butan Plin Izolo in na svoj račun vpisali že dvanajsto zaporedno prvenstveno zmago.

Danes je bila na sporedu prva tekma 12. kroga domačega rokometnega prvenstva. V Zlatorogu so gostovali novinci iz Izole, proti kateri so pivovarji z odliko začeli drugo polovico rednega dela Lige NLB.

Postava aktualnih državnih prvakov je bila danes precej spremenjena. Na seznamu odsotnih so se Domnu Makucu in Janu Grebencu pridružili še Gal Marguč, Stefan Žabič in Tilen Kodrin. Mesto v kadru so dobili Tadej Kljun in debitanta Domen Knez ter Tim Cokan. Pivovarjem se odsotnost peterice rokometašev nikakor ni poznala. Hitro so nagnili tehtnico na svojo stran in z uvodno prednostjo 5:0 nakazali na zanesljivo zmago. Ob odmoru je prednost znašala +10 (19:9).

https:/si/si.gorenje.com/

V drugem polčasu se bistveno ni spremenilo. Na parket je izmed celjskih varovancev stopilo še nekaj mladih rokometašev, ki so odlično izkoristili priložnost. V vratih je kar dvajset obramba zbral Miljan Vujović, štirikrat pa v polno zadel Tim Cokan. Najuspešnejša so bili sicer Domen Novak s sedmimi in Filip Rakita ter Kristjan Horžen s šestimi goli. V izolskih vrstah sta štirikrat zadela Urh Boris Novak ter Marko Nikolić.

Pivovarji se bodo v prihodnjem krogu pomerili z Urbanscape Loko, Izolani pa bodo doma gostili Jeruzalem Ormož.

Liga NLB, 12. krog:
Sreda, 27. novembra, ob 18.00:
RK Celje Pivovarna Laško – RD Butan Plin Izola 39:19 (19:9)
RK Celje Pivovarna Laško:
Vujovič 20 obramb, Ferlin; Knez, Cvetko 2, Rakita 6, Cokan 4, Razgor 2, Šarac 4, Grošelj 1, Poteko 2, Silva 3, Horžen 6, Kljun 1, Leban 1, Novak 7 (1); Trener Tomaž Ocvirk

RD Butan Plin Izola: Alessio, Logar; Jurič 2, Božič, Brumen, Gačević 1, Poberaj 3, Petrović 1, Miklavec 1, Nikolić 4, Čolić, Beganovič 3 (1), Novak 4; Trener: Fredi Radojkovič

Petek, 29. novembra, ob 19.15:
RK Gorenje Velenje – RD Urbanscape Loka
Ob 20.00:
RK Maribor Branik – MRK Krka Novo mesto

Sobota, 30. novembra, ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Slovenj Gradec
RD Koper – MRD Dobova
RK Jeruzalem Ormož – RK Trimo Trebnje
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB