Connect with us

Liga NLB

Pivovarji prepričljivo na Gorenjskem

Kristjan Horžen je ob celjski zmagi dosegel tri zadetke. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjski rokometaši so na svoj račun še tretjič zapored ­v letošnji sezoni vpisali dve točki. Tokrat so gostovali v Škofji Loki, ki je vendarle morala priznati premoč mnogo boljšim pivovarjem.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes po nedeljskem tesnem porazu s Flensburgom (več o tekmi TUKAJ), gostovali v Škofji Loki. Domačini srečanja so v uvodnem krogu presenetili Gorenje Velenje in v drugem kolu remizirali s Koprom. Te tri toče pred današnjim dvobojem so dokazale, da bodo Gorenjci tudi letos zagotovo neugoden tekmec.

Škofjeločani niso uspeli presenetiti suverenih Celjanov, katere v soboto čaka že tekma s katalonsko Barcelono.

https://si.gorenje.com/

Prvi polčas enakovreden, v drugem prevlada Celja

Celjski rokometaši se bodo ta vikend odpravili na evropsko gostovanje v Barcelono. Foto: Gregor Katič/RK CPL

Moštvi sta prvo tekmo tretjega kola Lige odprli enakovredno, medtem ko je domača zasedba sčasoma uspela voditi, a le do 25. minute srečanja. V nadaljevanju prvega dela je pobudo prevzelo gostujoče moštvo in z obrambo Vujovića ter goloma Makuca in Horžena povedlo z 10:13. Na odmor je odšlo z rezultatom 11:14.

V drugem delu Škofjeločani nikakor niso uspeli dihati za ovratnik pivovarjem. Slednji so prikazali pravi obraz in z močno obrambo mirno stopnjevali prednost. V 40. minuti je po hitrih celjskih protinapadih znašala +6 (14:20) in se večinoma gibala med štirimi ter šestimi goli. V 52. minuti je tekmo zaradi rdečega kartona predčasno končal Josip Šarac, a to ni zmotilo celjskih načrtov. Slednji so bili pravilni, tako da so se Celjani veselili zmage z 21:32.

Najboljši domači strelec je bil Aleksander Atanasov, ki se je izkazal s kar sedmimi zadetki. V celjski ekipi je Razgor zadel šestkrat.

Škofjeločane v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri Ormožanih, pivovarji doma gostijo novomeško Krko.

Liga NLB, 3. krog:
Sreda, 18. septembra, ob 19.30 (Športna dvorana Poden, Škofja Loka)
RD Urbanscape Loka – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:14)
RD Urbanscape Loka:
Božnar 3 obrambe, Juričan 6 obramb; Atanasov 7, Matija Vrbinc 1, Jamnik 2 (1), Matevž Jesenko 2 (1), Mali 1, Matic Pipp 2, Aljaž Jesenko 6 (3), Jeseničnik, Pokorn, Dolenc; Trener: Robert Beguš.

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 8 obramb, Ferlin 1 obramba; Cvetko, Razgor 6 (3), Marguč 3 (1), Šarac 4, Grošelj 3, Poteko 2, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 3, Grebenc 3, Makuc 1, Leban 2, Novak 4 (2); Trener Tomaž Ocvirk

Petek, 20. septembra, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica

MRK Krka Novo mesto – RD Koper

Sobota, 21. septembra, ob 18.00:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

Ob 19.00:
MRD Dobova – RK Jeruzalem Ormož

Ob 19.30:
RD Butan Plin Izola – RK Slovenj Gradec

More in Liga NLB