Connect with us

EHF Liga prvakov

Pivovarji po Krkaših v boj z Danci

Tomaž Ocvirk pričakuje zmago na nedeljskem obračunu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjski rokometaši so na svoj račun prepričljivo vpisali novi dve točki, potem ko so v domači dvorani Zlatorog v sredo premagali novomeško Krko. V nedeljo jih čaka tretja letošnja tekma v EHF Ligi prvakov, in sicer z danskim Aalborgom, ki ga morajo Celjani za morebitno napredovanje v izločilne boje, nujno premagati.

Celje je prejšnjo soboto doživelo zares visok evropski poraz na gostovanju pri Barceloni s kar 45:21. Čeprav so doživeli rekordno najvišji poraz, pa so zdaj po sredini zmagi nad Krkaši, vse misli usmerili proti nedeljskemu spektaklu z danskimi prvaki.

»Na sredini tekmi smo že preizkušali taktične zamisli za nedeljsko tekmo, ki je za nas izjemno pomembna. Ekipa Aalborga igra in deluje odlično, v prvih dveh krogih so visoko premagali neposredna konkurenta, v domačem prvenstvu pa se zgolj enkrat remizirali,« je danes na novinarski konferenci uvodoma dejal Tomaž Ocvirk.

https:/s/si.gorenje.com/

V obrambi odigrati agresivno

Tomaž Ocvirk želi letos priti s Celjani med TOP 16 v Evropi. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V nedeljo bo zelo pomembna tekma za četo Tomaža Ocvirka, ki letos brez dvoma napada preboj med najboljših 16 klubov v Evropi. »Vsekakor gremo v to tekmo s ciljem zmagati. Druge tu ni, dogovorili smo se, da bomo te nasprotnike v našem rangu poizkušali premagovati in v nedeljo gremo tako odkrito po zmago. Moramo pa biti potrpežljivi, ne smemo iti v dir z njimi, saj napake kaznujejo, tekma traja 60 minut in rezultat je potrebno graditi ves čas,« dodaja Ocvirk.

Srečanje med pivovarji in danskimi rokometaši se v nedeljo v celjskem Zlatorogu prične ob 17.00.

EHF Liga prvakov, 3. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 29. septembra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov