Connect with us

EHF Liga prvakov

Danci pokvarili celjsko slavje v Zlatorogu

Foto: Gregor Katič/RK CPL

Pivovarji niso uspelo osvojiti prvih točk v tretjem kolu EHF Lige prvakov, potem ko so se rokometaši danskega Aalborga veselili tesne zmage z 28:29 (14:10).

Celje je prejšnjo soboto doživelo zares visok evropski poraz na gostovanju pri Barceloni s kar 45:21. Čeprav so doživeli rekordno najvišji poraz, pa so zdaj po sredini zmagi nad Krkaši, vse misli usmerili proti nedeljskemu spektaklu z danskimi prvaki.

Celjani so odlično odprli današnjo tekmo in hitro pokazali željo po zmagi ter z agresivnostjo v obrambi držali tempo igre. Odlična obramba Celja in obranjene žoge ter bliskoviti protinapad z dobrim zaključkom je bil recept, da so domači kmalu vodili za kar štiri zadetke. Danci se niso znašli, kar je bila voda na mlin za Celjane, ki so brez težav držali lepo vodstvo. Med strelce se je vpisalo kar nekaj igralcev in domači so gostom dovolili le deset zadetkov v prvem polčasu.

https:/s/si.gorenje.com/

Drugi polčas se je začel obetavno, saj so Celjani z zadetkom Marguča vodstvo povišali na pet golov, a sledil je postopen preobrat. Aalborg je zaigral drugače, spremenil igro in tako v 38. minuti zaostajal le še 2 gola. Sledilo je kar nekaj zgrešenih strelov Celjanov in Danci so kmalu izenačili. Kasneje jim je uspelo tudi povesti, vendar pivovarji se niso predali. Uspeli so nadoknaditi zaostanek, a nato v zadnji minuti prejeli zadetek za nov zaostanek, ki ga v zadnjem napadu, ko so predolgo čakali z zaključkom, niso uspeli izničiti in tako doživeli še drug nesrečni poraz z zadetkom razlike.

Celjane naslednja preizkušnja čaka v Mariboru v Ligi NLB, kasneje pa preizkušnja proti velikemu Parizu, 13. oktobra, 20. oktobra pa v Zlatorog prihaja norveški Elverum, ki ga Celjani morajo premagati, saj bodo sedaj v troboju morali biti boljši od Norvežanov in Zagreba.

EHF Liga prvakov, 3. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 29. septembra, ob 17.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg 28:29 (14:10)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 1 obramba, Ferlin 7 obramb; Cvetko, Razgor 2, Marguč 4, Šarac 6, Grošelj, Poteko 2, Žabić, Silva 6, Kodrin, Horžen 3, Grebenc 1, Makuc, Leban 4, Novak; Trener: Tomaž Ocvirk.

Aalborg: Saeveraas, Aggefors, Jakobsen 2, Smarason 2, Norlyk, Sönnichsen, Barthold 2, Liaba 4, Jensen 5, Ellebaek 2, Marcher 4, Christiansen 1, Mollgaard Jensen 4, Antonsen, Juul-Lassen 3.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov