Connect with us

EHF Liga prvakov

EHF LP: Slovenci blesteli na evropskem zemljevidu

Veselin Vujović ni ravno dobro pričel sezone pri hrvaškem PPD Zagrebu. Foto: RK PPD Zagreb

V tretjem krogu EHF Lige prvakov je bilo na delu vrsto slovenskih legionarjev. Kar nekaj se jih je izkazalo, vendar tako ni bilo pri slovenskemu selektorju Veselinu Vujoviću, ki je v debitantskem nastopu na trenerskem stolčku PPD Zagreba vpisal visok poraz proti katalonski Barceloni.

Veselin Vujović, selektor moške izbrane vrste, ni imel kaj dobrega debija na zagrebški klopi. Hrvaški aktualni prvaki so v Zadru gostili velikana iz Katalonije in morali priznati premoč s kar 36:19. Aleksander Špende in Darko Stojnić sta za Hrvate zadel trikrat, Gašper Hrastnik dvakrat, medtem ko se Aleksu Vlahu ni uspelo vpisati med strelce. Katalonci so tretji, na vrhu je PSG.

Četverica Slovencev (Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič) je s Pick Szegedom remizirala proti nemškemu prvaku Flensburgu, ki se trenutno nahaja na drugem mestu.

https:/s/si.gorenje.com/

Poljaki klonili na Portugalskem, Madžari v Franciji

Staš Skube je ob zmagi Vardarja pri Zaporožju dosegel dva zadetka. Foto: RK Vardar Skopje

Poljske Kielce so presenetljivo klonile pri Portu s 30:333 (Blaž Janc je dosegel štiri zadetke), skopski Vardar je uspel slaviti v Zaporožju (Staš Skube je zadel dvakrat, Domen Sikošek Pelko je bil brez gola). Montpeliler je premagal Veszprem, za katerega je Blaž Blagotinšek dosegel en gol, Dragan Gajić, Borut Mačkovšek ter Gašper Marguč pa nobenega. Žiga Mlakar je štirikrat uspel doseči za zmago Wisle nad Kristianstadom, medtem Igorju Žabiću ni uspelo zadeti. Nik Tominec pa je k zmagi Kadettena nad Čehovskimi medvedi prispeval dva zadetka.

Zarabec ugnal Malusa in Razgorja

Tretji krog najelitnejšega evropskega rokometnega tekmovanja se je pričel že v sredo, ko je Kiel Mihe Zarabca (1 zadetek) uspel slaviti Meškov Jake Malusa (2 gola) in Simona Razgorja (1 zadetek) ter skočil na vrh skupine B.

Foto: THW Kiel
Kiel se je v EHF Ligo prvakov vrnil po enoletnem premoru. Foto: THW Kiel

V skupini C sta Januš Lapajne in Nino Grzentić slavila proti finskim Cocksom. Prvi je dosegel tri gole, drugi pa enega. Aljoša Čudič je branil za portugalski Sporting ob porazu proti Sävehofu, Matevža Skoka pa ni bilo v kadru portugalskega velikana.

EHF Liga prvakov, 3. krog (SKUPINA A):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg 28:29 (14:10) – več o tekmi TUKAJ
MOL Pick Szeged – SG Flensburg-Handewitt 24:24 (12:12)
Bombač 1, Henigman, Gaber, Šoštarič 0.
Elverum – PSG 22:25 (9:13)
RK PPD Zagreb – FC Barcelona 19:36 (9:21)
Špende in Stojnić po 3, Hrastnik 2, Vlah 0; Dolenec 0.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

SKUPINA B:
THW Kiel
– Meškov Brst 31:23 (13:12)
Zarabec 1; Malus 2, Razgor 1.

Porto – PGE Vive Kielce 33:30 (15:12)
Janc 4.

Motor Zaporožje – RK Vardar Skopje 30:31 (18:16)
Skube 2, Sikošek Pelko 0.

Montpellier – Telekom Veszprem 23:18 (11:10)
Blagotinšek 1, Gajić, Mačkovšek in Marguč 0.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov