Connect with us

EHF Liga prvakov

Odličnih 50 minut premalo za zmago

Josip Šarac je včeraj blestel s šestimi goli. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Pivovarji so v nedeljo nesrečno klonili v tretjem kolu EHF Lige prvakov proti danskemu Aalborgu, potem ko so po prvem polčasu vodili že s štirimi goli prednosti.

Celje je prejšnjo soboto doživelo zares visok evropski poraz na gostovanju pri Barceloni s kar 45:21. Čeprav so doživeli rekordno najvišji poraz, pa so zdaj po sredini zmagi nad Krkaši, vse misli usmerili proti nedeljskemu spektaklu z danskimi prvaki.

V prvem polčasu so se z njimi zelo dobro kosali in z nekaj obrambami Klemna Ferlina ob koncu prvega dela vodili s štirimi zadetki prednosti (14:10). Sledilo je kar nekaj tehničnih napak v drugi polovici tekme in celjski vitezi so postopoma izgubljali prednost. Ob koncu pa jim nikakor ni uspelo vknjižiti remija, temveč tretji zaporedni evropski poraz.

https:/s/si.gorenje.com/

»Čestitam Aalborgu, ki nas je v drugem polčasu nadigral. V prvem smo bili agresivni, odličen je bil Ferlin, potem pa smo padli, ne vem zakaj nismo več igrali tako, kot smo se dogovorili. Brez agresivnosti so nam povzročali težave, mi pa se nismo uspeli sestaviti in gostje so to izkoristili,« je po včerajšnji tekmi na novinarski konferenci dejal Josip Šarac, strelec celjskih šestih zadetkov.

Foto: Gregor Katič/RK CPL

»Čestitke Aalborgu za zasluženo zmago. Ves čas smo v pripravi na tekmo poudarjali, da moramo biti agresivni, prekinjati njihove napade, kar smo vprvem polčasu počeli odlično. V drugem pa povsem obrnjena slika, s 17 prekrškov v prvem delu, smo padli le na 6 v drugem, izgubljali smo vse duele na igrišču in vse to je pripomoglo k preobratu ter zmagi Dancev,« pa dodal Tomaž Ocvirk.

Celjane naslednja preizkušnja čaka v Mariboru v Ligi NLB, kasneje pa preizkušnja proti velikemu Parizu, 13. oktobra, 20. oktobra pa v Zlatorog prihaja norveški Elverum, ki ga Celjani morajo premagati, saj bodo sedaj v troboju morali biti boljši od Norvežanov in Zagreba.

EHF Liga prvakov, 3. krog (SKUPINA A):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg 28:29 (14:10) – več o tekmi TUKAJ
MOL Pick Szeged – SG Flensburg-Handewitt 24:24 (12:12)
Bombač 1, Henigman, Gaber, Šoštarič 0.
Elverum – PSG 22:25 (9:13)
RK PPD Zagreb – FC Barcelona 19:36 (9:21)
Špende in Stojnić po 3, Hrastnik 2, Vlah 0; Dolenec 0.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov