Connect with us

EHF Liga prvakov

Florijani obtoženi rasističnih žalitev?

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Potem ko so včeraj poročali številni španski mediji, pa tudi slovenski športni časnik Ekipa SN, naj bi celjska navijaška skupina Florijani na gostovanju pri katalonski Barceloni rasistično žalila njihovega zvezdnika Diko Mema ter sodnika.

Pivovarji so v Barceloni klonili s kar 21:45, kar je najhujši poraz v zgodovini EHF Lige prvakov za zasedbo aktualnih slovenskih državnih prvakov. Kljub temu, to ni bila ravno tema pogovora po visokem porazu, pač pa govorice o morebitnih obtožbah rasističnih žalitev celjskih Florijanov.

»Predsednik kluba, igralci in trener so se mi opravičili. Dejali so mi, da je nemogoče nadzorovati vse navijače in da bodo poiskali odgovorne,« je po dvoboju o tem dejal Dika Mem.

https:/s/si.gorenje.com/

Pa vendarle kasneje ni bilo ravno temu tako. Kot je poročala Ekipa SN, so se Florijani po besedah predsednika Martina Peganca odzvali nekoliko drugače. »Smo navijaška skupina, ki si je v vseh teh letih v svetu rokometa ustvarila neko ime. Zavračamo tovrstne obtožbe, vedno smo navijali v športnem duhu, nikoli se ne bi spustili na taksen nizkoten nivo. Ne drži, da smo se z rasističnimi vzkliki lotili rokometaša Barcelone. Naši protesti so bili namenjeni zgolj na sporne sodniške odločitve in niti ne na same sodnike,« je za edini slovenski športni časopis spregovoril Peganc, ki zelo nasprotuje rasističnim obtožbam.

More in EHF Liga prvakov