Connect with us
Foto: MOL Pick Szeged

Tuja prvenstva

Pick Szeged začel drugi del priprav na Rogli

Pick Szeged začel drugi del priprav na Rogli. FOTO: MOL Pick Szeged

Pick Szeged začel drugi del priprav na Rogli

Rogla, eden od najbolj znanih športnih centrov, gosti enega od največjih velikanov evropskega rokometa – Pick Szeged. Madžarski prvaki so na Roglo prišli včeraj ob 20. uri, danes pa so že potekali prvi treningi, delalo se je predvsem na kondicijski pripravi. Predstavniki strokovnega štaba so se malo pošalili v smislu, da so na Pohorje prišli napraviti zajce iz igralcev.

Igralci madžarskega velikana iz Szegeda so se včeraj iz Nižnega Novogroda, kjer je potekal prvi del priprav, odpravili na Roglo. Kot smo navedli v uvodu, so se madžarski prvaki že zgodaj zjutraj udeležili kondicijskih priprav v našem najbolj znanem slovenskemu športnemu centru. Svež zrak in malo vlage je očitno pomagalo igralcem Picka, med njimi sta tudi dve okrepitvi iz Slovenije, in sicer reprezentant Nik Henigman in Dean Bombač. Seveda ne smemo pozabiti tudi na Joana Canellasa in Jorgeja Maquede (oba iz Vardarja), ki sta pogodbo s Pickom sklenila konec prejšnje sezone.  Na Roglo pa je odpotoval tudi nova hrvaška okrepitev v vratih, to je Mirko Alilovič.

Fotografija osebe Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat.

Novi dve okrepitvi iz Slovenije, Dean Bombač in Nik Henigman. FOTO: MOL Pick Szeged

Fotografija osebe Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat.

Takole je Cannelas odložil svojo športno opremo v avtobus svojega novega delodajalca. FOTO: MOL Pick Szeged

Za začetek priprav trenerji niso določili napornih vaj, ampak so se odločili, da igralci opravijo dolg in lahkoten tek, da se nekako ogrejejo za težaške in garaške vaje, ki jih čakajo v nadaljevanju priprav. Seveda pa v klubu ni vladala prevelika resnost in koncentracija za delo, saj so se trenerji tudi malce pošalili, in sicer tako, da bodo na Rogli iz igralcev naredili zajce.

Megérkeztünk a roglai edzőtáborba!

Takole se Madžari potijo na prvem treningu skupaj s Slovenci Šoštaričem, Gabrom, Bombačem in Henigmanom . FOTO: MOL Pick Szeged

Priprav se ni udeležil Sigurmannsson, saj je Islandec pred kratkim postal očka, zato se je trenerski štab odločil, da gresta z njimi 17-letni Marczik Barnabasa in 19- letnega Joszefa Töht. Madžari bodo v Sloveniji en teden.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva