Connect with us

Liga NLB

Ormožani proti Dobovi, Šmartno gosti Trebnje, Mariborčani znova v prestolnico

Foto: RZS

Danes bodo v NLB ligi za obstanek na sporedu celo vse tri tekme 2. kroga. Jeruzalem Ormož se bo po remiju z LL Grosist Slovanom pomeril z Dobovo, proti kateri je letos zmagal le enkrat. Trebanjci se bodo z novim trenerjem Romanom Zarabcem odpravili na gostovanje v Šmartno. Maribor pa bo letos odšel še tretjič v sezoni na gostovanje v Ljubljano.

Neugodna Dobova na gostovanju pri Jeruzalemčkih

Dobova, ki je bil prejšnji krog prosta (tekma proti Trebnjem se je prestavila na 13.4.2018), se bo danes odpravila na atraktivno gostovanje na Štajersko. Varovanci Jeruzalem Ormoža so prejšnji petek remizirali z LL Grosist Slovanom, medtem ko bodo Dobovčani lovili pomembne točke v boju za obstanek. Dobova je v letošnjem letu zmagala le enkrat in še to proti Ormožu, obenem pa je remizirala še z Mariborom.

 

Roman Zarabec bo danes lovil svoje prve točke na trebanjskem stolčku

Trebanjski rokometaši se danes odpravljajo na zahtevno gostovanje v Šmartno. Foto: RK Trimo Trebnje

Trebanjski rokometaši se danes odpravljajo na zahtevno gostovanje v Šmartno. Foto: RK Trimo Trebnje

Trebanjci bodo danes od prve minute začeli z novim trenerjem, Romanom Zarabcem ter pomočnikom Benjaminom Terašem. Vzdušje v ekipi je fenomenalno, obenem pa bo Zarabec že načrtoval taktiko za današnji dvoboj. Ekipi sta se sicer srečali v zadnjem krogu rednega dela NLB lige, ko je slavil Trimo, vendar šmarski rokometaši pred domačo publiko ne beležijo poraza že od 17.2.2018. Tako je četa Filipa Gradiška v letošnjem letu do sedaj doživela le en poraz.

Svoje misli pred današnjo tekmo je strnil tudi trebanjski igralec, Tobias Cvetko:

“Jutri nas čaka prva tekma v ligi za obstanek. Poleg tega je to tudi prva tekma pod vodstvom novega trenerja Romana Zarabca in zato smo še toliko bolj motivirani. Igramo proti ekipi Šmartnega, ki so doma zelo neugodna ekipa. Presenetili so že mnoge kakovostne ekipe, zato pričakujem željo in borbo za vsako žogo. Zadali smo si cilj, da dosežemo prvo mesto v skupini, zato pride v poštev le zmaga.”

Mariborski rokometaši že tretjič v tej sezoni pri LL Grosist Slovanu

Foto: RK Maribor Branik

Foto: RK Maribor Branik

To bo že tretji ljubljansko-mariborski rokometni obračun v letošnji sezoni, na minulih dveh pa so kot zmagovalci parket zapustili Mariborčani. Trenutno predzadnji Slovan se je na obeh medsebojnih obračunih izkazal za zahtevnega nasprotnika, na zadnjem en mesec nazaj pa je ob polčasu vodil celo s tremi zadetki prednosti. »Zavedamo se kaj nas čaka in da je tako pred nami še eno zahtevno gostovanje. Toda menim, da se je moštvo končno sestavilo, forma je v vzponu in smo v pozitivnemu nizu. Slovan igra zelo solidno tako v obrambi kot v napadu. Na zadnjem obračunu sprva nismo našli rešitev za njihovo obrambo, a smo se nato po polčasu uspeli zbrati ter tako prevzeli pobudo in se na koncu zasluženo veselili zmage. Tokrat bo pristop in igro iz 2. polčasa zadnjega obračuna potrebno ponoviti že na začetku srečanja in rezultat ne bi smel izostati.« je dejal mladi hrvaški krožni napadalec Matko Rotim, ki ne skriva zadovoljstva ob prihodu v Maribor. »Da je bil prihod v Maribor prava odločitev se kaže tudi v moji formi in napredku. Seveda je še veliko prostora za napredovanje, ampak sem na dobri poti in to je največ kar šteje. Še naprej se bom trudil po svojih najboljših močeh ter tako moštvu pomagal do še boljših rezultatov.« je dodal Rotim.

NLB liga za obstanek, 2. krog:

Danes ob 18.30:

RD LL Grosist Slovan – RK Maribor Branik

Ob 19.00:

RD Herz Šmartno – RK Trimo Trebnje

RK Jeruzalem Ormož – MRD Dobova

LESTVICA:

M EKIPA N Z I P + +/- T
1. RK MARIBOR BRANIK 1 1 0 0 35 24 11 20
2. RK JERUZALEM ORMOŽ 1 0 1 0 23 23 0 20
3. RK TRIMO TREBNJE 0 0 0 0 0 0 0 18
4. MRD DOBOVA 0 0 0 0 0 0 0 11
5. RD LL GROSIST SLOVAN 1 0 1 0 23 23 0 9
6. RD HERZ ŠMARTNO 1 0 0 1 24 35 -11 8
  • Foto: RK Maribor Branik
  • Trebanjski rokometaši se danes odpravljajo na zahtevno gostovanje v Šmartno. Foto: RK Trimo Trebnje
  • Foto: RK Maribor Branik
  • Trebanjski rokometaši se danes odpravljajo na zahtevno gostovanje v Šmartno. Foto: RK Trimo Trebnje
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB