Connect with us

Liga NLB

Nocoj na delu šest prvoligašev

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Sobotni rokometni večer prinaša tri tekme 12. kroga Lige NLB. Trebanjci bodo gostovali na Hardeku pri Ormožu, Ribnico čaka obračun s Slovenj Gradcem, na Obali pa bomo spremljali dvoboj med Koprom in Dobovo.

Na prvi tekmi prvega kola druge polovice državnega rokometnega prvenstva so pivovarji zanesljivo odpravili Butan Plin Izolo (več TUKAJ), zato še naprej ostajajo stoodstotni. Včeraj sta prvoligaški tekmi gostila Velenje in Maribor. Slednji je moral priznati premoč Krkašem, Gorenje pa je z visoko zmago (začasno) skočilo na tretje mesto prvenstvene lestvice (več o dogajanju klikni TUKAJ).

https:/si/si.gorenje.com/

Danes bo zanimivo v Ormožu, kjer domačini gostijo neugodni Trimo, drugouvrščena Ribnica se bo pred domačo publiko udarila s Slovenj Gradcem, medtem ko se Dobova odpravlja na Obalo v Bonifiko.

Trimo lovi vrnitev na tretje mesto

Marko Kotar je trenutno v zelo dobri formi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjci so zelo dobro odigrali prvo polovico rednega dela domačega rokometnega prvenstva. Prekratki so bili sicer proti Celju Pivovarni Laško, Riku Ribnici in Gorenju Velenju ter remizirali z Butan Plin Izolo, a to je zadostovalo za trenutno tretje mesto na prvenstveni lestvici in osvojenih 15 točk.

Izbranci Ivana Vajdla se bodo na povratni tekmi prvega kola Lige NLB pomerili na zelo zahtevnem terenu. Odšli bodo na gostovanje v Ormož na Hardek, kjer so nazadnje na zadnji prvenstveni tekmi sezone 2017/2018 primorali priznati premoč domačinom z 28:27. Tokrat si vsi igralci, na čelu s strokovnim štabom želi drugačen razplet.

Leon Rašo je z rokometnih igrišč oddaljen že nekaj tednov. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»V soboto nas čaka težka tekma z Ormožem, ki je vedno neugoden tekmec, predvsem na domačem parketu. Verjamem, da z borbo lahko pridemo do ugodnega rezultata. Obljubimo, da bomo pustili srce na igrišču in se borili, da bosta dve točki odšli v Trebnje,« je pred odhodom v Prlekijo povedal Marko Kotar. Slednji je prevzel vlogo nosilca igre, potem ko je imel ta meseca težave s poškodbo Leon Rašo.

Korošci želijo skalp proti aktualnemu podprvaku

Vuk Milenković je pred dnevi okrepil Slovenj Gradec. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za ribniške rokometaše je dokaj uspešna prva polovica rednega dela Lige NLB. Po dvanajstih odigranih kolih so klonili le doma proti Celju Pivovarni Laško in remizirali v Škofji Loki, konec meseca septembra jim je na domačem terenu celo uspelo premagati Velenjčane.

Nekoliko manj so zadovoljni Slovenjgradčani, ki se trenutno nahajajo na dnu lestvice in so do sedaj slavili le trikrat (Koper, Urbanscape Loka, Maribor Branik). Doma še niso slavili, zato bodo dodatno okrepljeni poskušali do prvih dveh točk pred domačimi navijači priti v prihodnjih kolih. Borut Ošlak in Vuk Milenković sta za Slovenjgradčane ogromni okrepitvi pred nadaljevanjem sezone, zato bomo videli, ali bosta izkušeni Slovenec in talentirani Srb zadostovala za obstanek med elito.

Dobova proti Kopru še drugič po zmago

Foto: Jakob Bužan/RD Koper

Vse zmage dobovskih rokometašev v nadaljevanju sezone ne bodo več presenečenja. Zagotovo so varovanci Benjamina Teraša pravi hit prvenstva, a po prvi polovici resno ciljajo na uvrstitev v Ligo NLB za prvaka.

Tokrat jih čaka zahtevno gostovanje v Kopru, ki so ga na prvi letošnji tekmi premagali. Obeta se zares napet obračun, s čimer se strinja tudi levičar v koprskih vrstah, Jaka Avsec: »Na Dobovo se pripravljamo kot na vsako drugo ekipo. Analizirali smo tekmečeve pomanjkljivosti, ki jih bomo poizkušali obrnit sebi v prid ter tako iztržili ugoden rezultat.«

Liga NLB, 12. krog:

Sobota, 30. novembra, ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Slovenj Gradec
RD Koper – MRD Dobova
RK Jeruzalem Ormož – RK Trimo Trebnje

Že odigrano:
RK Maribor Branik – MRK Krka Novo mesto 23:26 (9:11) – več o tekmi TUKAJ
Jerenec 6, Planinšek 5; Kete 7 (2), Batagelj 6.
RK Gorenje Velenje – RD Urbanscape Loka 37:27 (17:10) – več o tekmi TUKAJ
Verdinek 10 (2), Miha Kavčič in Aleks Kavčič po 6; Aljaž Jesenko 8 (3), Šibanc, Atanasov in Jamnik po 3.
RK Celje Pivovarna Laško – RD Butan Plin Izola 39:19 (19:9) – več o tekmi TUKAJ
Novak 7, Rakita in Horžen po 6; Nikolić in Novak po 4.
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB