Connect with us
Foto: RK Maribor Branik

Liga NLB

Niko Medved novi član Maribora!

Foto: RK Maribor Branik

Niko Medved novi član Maribora!

Nekdanji član Gorenja Velenja ter slovenski reprezentant, Niko Medved, bo odslej branil barve Maribora. V štajerski prestolnici so Medveda predstavili kot zvenečo okrepitev, saj bi precej pripomogla ekipi Marka Šibile.

Maribor Branik, ki ga vodi Marko Šibila, je v klub pripeljal precej odmevno okrepitev. Gre za levokrilnega rokometaša Nika Medveda, ki je zadnja leta igral za Gorenje Velenje, od leta 2016 pa imel tudi vlogo kapetana. Z osami je želel sporazumno prekiniti pogodbo.

Govorice so ga tik po odhodu iz Saleške doline selile predvsem v Francijo, Celje ter Metalurg Skopje, vendar je danes sledila tudi uradna potrditev kluba, da bo 28-letni levokrilni rokometaš odslej igral za Maribor, ki je letošnjo sezono zaključil na skromnem 7. mestu.

»Glede na moje cilje in želje za prihodnost je bila ponudba iz Maribora trenutno zame najbolj primerna. Klub je pokazal željo in zanimanje po sodelovanju in pri dogovarjanju so bili zelo korektni in prilagodljivi, tako da sem ponudbo tudi sprejel. Že sedaj se veselim nove sezone v novi sredini,« je dejal Medved ob podpisu pogodbe.

Mariborčane so do zdaj okrepili Tine Marušič (RD LL Grosist Slovan/levo krilo), Iulian Jerebie (Csurgo/krožni napadalec), mladi krožni napadalec, Stefan Žabič (RK Celje Pivovarna Laško) ter Niko Medved, medtem ko je na vratih kluba še Mario Pavlak, ki trenutno igra pri Izviđaću.

Zakaj si Šibila želi Medveda?

Trener ekipe Marko Šibila ima z Medvedom visoke načrte, saj se je po odhodu Davida Bogadija sprostilo eno mesto na položaju levega krila. Bogadi se namreč seli v Jeruzalem Ormož, tako pa bi lahko igral le Tine Marušič. Zraven je seveda še Nikola Ranevski, a ga zaradi poškodbe še nekaj časa ne bomo videli na rokometnih igriščih.

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB