Connect with us

Tuja prvenstva

Miha Zarabec še kar naprej navdušuje nemško javnost v dresu Kiela

Foto: THW Kiel
FOTO: THW Kiel

Nemški oboževalci rokometa so bili na sobotni večerni tekmi oz. lahko kar rečemo na derbiju med Kielom in Rhein Neckarjem, navdušeni nad predstavo Slovenca Mihe Zarabca. Ta je za Kiel prispeval 5 pomembnih zadetkov, ki so zebre pripeljali do zmage nad levi. Seveda je bila to za Zarabca zelo posebna tekma, saj je dan pred obračunom proslavljal svoj 27. rojstni dan . Lahko bi rekli, da je svojo ekipo počastil za svoj rojstni dan z odlično tekmo proti njihovim rivalom iz Meinnheima in jim tako pomagal do zelo pomembne zmage v Bundesligi.

Tekmo so odlično odprli gostje iz Kiela, prav z zadetkom Zarabca, nekaj minut za njim pa je zadel še Harald Reinkind. Seveda so domačini na vodstvo gostov odgovorili z zadetkoma Fatha in Kohlblacherja, a izenačen rezultat ni ostal dolgo časa, saj je za Kiel ponovno zadel Zarabec. Rhein Neckar je na napade Slovenca odvrnil z dvema zadetkoma, ki sta jih povedla do prvega vodstva na derbiju proti Kielu. Zebre so želele ponovno priti v vodstvo in jim je tudi uspelo, a ne za dolgo, saj je za izenačenje zadel Schmid, za ponovno vodstvo levov z zadetkom razlike pa je poskrbel Alexander Petersson. Ekipi sta si vodstvo večkrat izmenjali, igrali sta tudi igro “gol za gol”, v kateri je bil boljši Rhein Neckar, zebre pa je ustavil pisk sirene, ki je zaključil 1. del derbija.

Za Miho Zarabcem je letošnja sezona ena izmed najslabših v zgodovini. Foto: THW Kiel

Miha Zarabec ponovno preseneča nemško javnost s svojo igro. Foto: THW Kiel

V 2. polčasu so bili boljši rokometaši iz Kiela. Levom so se odcepili za 4 gole in to vodstvo držali do 36. minute, ko se je Rhein Neckar približal le na dva gola zaostanka. A Kiel in Zarabec, ki je bil po svojem rojstnem dnevu poln adrenalina so še dodatno odvili ročico plina in se ponovno izmuznili Rhein Neckarju, a višje vodstvo kot +3 s strani Kiela nismo videli. Rhein Neckar je sicer poskusil večkrat napasti nazaj in poskušal naskakovati zmago na domačem terenu, a ga je zasenčila predstava Mihe Zarabca, ki je zadel zadnji odločilni zadetek, ki je Rhein Neckarju odščipnil obe točki iz njihovih rok. Sicer so levi in zebre zadeli še dvakrat, a se je vse že vedelo, da zmaga potuje v pristaniško mesto, ki pa ni znano samo po velikem pristanišču, temveč tudi po odličnem rokometu, torej v Kiel.

Najbolj učinkovit je tekmo na strani Kiela končal Reinkind s šestimi zadetki, z zadetkom manj mu je sledil Zarabec, v vrstah Rhein Neckarja pa sta bila učinkovita Kohlblacher in Scmid z vsak po šestimi zadetki.

Miha Zarabec bo s Kielom naslednjo tekmo odigral pojutrišnjem, ko se bo v DHB pokalu pomeril z rokometaši iz Leipziga, prvenstveno tekmo pa bo odigral 21. 10., v Sparkaase Areni proti Gummersbachu, Rhein Neckar pa bo trenutno na krajšem počitku, pred začetkom naslednjega tekmovalnega tedna.

Rhein-Neckar Löwen – THW Kiel 24:27 (12:11)

Rhein-Neckar Löwen: Appelgren, Palicka; Schmid (6), Lipovina, Sigurdsson (5), Radivojevic, Tollbring, Abutovic, Mensah (2), Fäth (2), Groetzki (1), Taleski, Guardiola, Petersson (2), Nielsen, Kohlbacher (6)

THW Kiel: Landin, Wolff; Duvnjak (3), Reinkind (6), M. Landin (3/1), Firnhaber, Kristjansson, Wiencek (2), Ekberg (5/3), Rahmel, Damke, Zarabec (5), Bilyk (2), Pekeler (1), Nilsson

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva