Connect with us

Liga NLB

Mariborčani pripeljali kapitalno okrepitev

Nikola Špelić je nazadnje igral v Gorenju, zdaj se po treh letih vrača v Maribor. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Mariborski prvoligaš znova želi parati živce najboljšim v Sloveniji. To je potrdil s prihodom legendarnega hrvaškega ostrostrelca in enega najboljših strelcev v klubski zgodovini, Nikole Špelića, ki je minulo sezono igral v Gorenju.

Izkušeni hrvaški rokometaš je s prihodom v dvorano Tabor zajel pravo manjšo evforijo v mariborskem klubu. Trenutno se nahaja na tretjem mestu večne lestvice strelcev, medtem ko je v štajerski prestolnici igral že med letoma 2012 in 2016. V teh štirih letih pa je na 146 tekmah dosegel kar 698 zadetkov.

»Občutki ob vrnitvi v Maribor so zelo dobri. V tem klubu sem preživel kar nekaj časa, zato okolje odlično poznam. Vem, kako klub funkcionira, hkrati pa sem prepričan, da je ta prestop dobra poteza zame in za Maribor,« je v izjavi za javnost dejal Špelić in nadaljeval: »Maribor je super mesto, lepo mesto. Tukaj sem se vedno počutil kot doma. Na Maribor me vežejo sami lepi spomini.«

https://si.gorenje.com/

»S prihodom 197 cm visokega Špelića bo imel trener Marko Šibila na voljo izredno kvalitetnega in nevarnega igralca zunanje vrste, kar bo v sezoni 2019/2020 zelo dobrodošlo. Špelić se bo soigralcem na treningih pridružil prihodnji teden, kar pomeni, da bo za prvi nastop po povratku v Maribor kandidiral v 3. krogu Lige NLB, ko se bodo vijoličasti doma pomerili z RK Gorenje Velenje,« so sporočili iz mariborskega prvoligaša.

More in Liga NLB