Connect with us

Liga NLB

Dan neugodnih gostovanj in atraktivnih spektaklov

Foto: eleven.si

Drevi bo v Ligi NLB odigranih pet tekem drugega kroga. Trebanjce čaka gostovanje v Slovenj Gradcu, Izola bo gostovala pri Ormožu, Krkaši pri Gorenju, Urbanscape Loka v Kopru, obenem pa težko delo čaka mariborske rokometaše v Ribnici.

Liga NLB se je tudi v 2. krogu zaradi evropskih tekmovanj začela že v sredo. Tokrat bosta predčasno na teren stopili ekipi Celja Pivovarne Laško in Dobove. Celjani namreč v nedeljo začenjajo boj v Ligi prvakov proti Flensburgu. Pivovarji so prepričljivo ugnali Dobovčane in vknjižili še drugo zaporedno zmago v novi sezoni.

Trebanjci z borbo do pozitivnega rezultata

https://si.gorenje.com/

Obeta se zares zanimiv rokometni večer, in sicer bo eno izmed najzanimivejših tekem gostil Slovenj Gradec, kjer domači rokometaši gostijo trebanjski Trimo. Slednje se je v preteklosti izkazal za zelo neugodnega tekmeca, ki ga ni potrebe podcenjevati. Obenem je večino presenečenj v lanski sezoni pripravil prav na gostujočem terenu, kjer je po preobratu remiziral s Koprom, Gorenjem Velenjem in šokiral celjske rokometaše.

»Čaka nas izjemno težka tekma pred polno dvorano. Na nas je, da nadgradimo našo igro od prej, tako v napadu kot obrambi. Le tako lahko pričakujemo ugoden rezultat,« je pred spregovoril Klemen Sašek.

Jovičić želi popraviti vtis s prve tekme

Zoran Jovičić je v prvem krogu klonil proti Urbanscape Loki. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Tudi velenjskega trenerja Zorana Jovičića čaka težka naloga. V slovenjgraško dvorano (tekma bo zaradi zasedenosti Rdeče dvorane odigrana v Slovenj Gradcu) prihaja zasedba novomeške Krke, ki je v prvem krogu presenetila Mariborčane in jim vzela dve točki. Glavna aduta trenerja Romana Zarabca sta praktično le Andraž Kete in Jan Gorela, ki sta vijoličastim oba nasula po sedem zadetkov.

»Ligo smo začeli dobro, z zmago proti Mariboru Braniku. Sedaj nas čaka Gorenje, vrhunska ekipa, kjer bo morala biti naša igra tako v obrambi kot v napadu še na višjem nivoju, če želimo poseči po dobrem rezultatu,« je v izjavi za javnost povedal novomeški kapetan Jan Irman.

V Ljutomeru peklensko gostovanje Izole

Fredi Radojkovič želi v Ljutomeru presenetiti Ormož. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tudi tokrat bo obračun med Butan Plin Izolo in Ormožem napet in razburljiv do zadnje minute. Srečanje bo sicer odigrano v Ljutomeru, a še toliko bolj vesela novica za Vinarje, ki so prav na tem terenu presenetili Gorenje, Celje, Ribnico in številne prvoligaše. Izbranci Fredija Radojkoviča so se v uvodnem srečanju nove sezone proti Celjanom zelo dobro upirali v prvem delu, a nato nekoliko popustili in visoko priznali premoč aktualnim prvakom.

Ormožani pa so gostovali pri Trimu, ki je bil izdatno boljši in prepričljivo slavil z 28:24. Z devetimi zadetki jih je praktično pokopal nekdanji ormoški rokometaš Gal Cirar. »Imamo nekaj težav s poškodbami, ampak če bodo fantje pravi in bosta prisotni želja ter motivacija, bo cilj do prvih točk bistveno lažji. Verjamem v fante, sposobni so, zdaj pa je vse odvisno od njih. Jeruzalem Ormož je favorit, ampak mi gremo gor odigrati svojo tekmo,« je glede samega morebitnega presenečenja prepričan trener Radojkovič.

Liga NLB, 2. krog:
Sobota, 14. septembra, ob 17.00:
RK Gorenje Velenje – MRK Krka Novo mesto – tekma bo odigrana v Slovenj Gradcu

Ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik
RD Koper – RD Urbanscape Loka
RK Jeruzalem Ormož – RD Butan Plin Izola – tekma bo odigrana v Ljutomeru

Ob 20.30:
RK Slovenj Gradec – RK Trimo Trebnje – prenos na Sport Klub 2

Že odigrano:
RK Celje Pivovarna Laško
– MRD Dobova 35:21 (14:9)
Kodrin in Silva oba po 5; Markušić 5, Lončar, Florjančič in Sintič vsi po 3.

LESTVICA:

1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 2
2 RK TRIMO TREBNJE 1 1 0 0 2
3 RD RIKO RIBNICA 1 1 0 0 2
4 MRK KRKA 1 1 0 0 2
5 RD URBANSCAPE LOKA 1 1 0 0 2
6 MRD DOBOVA 1 1 0 0 2
7 RD KOPER 1 0 0 1 0
8 RK GORENJE VELENJE 1 0 0 1 0
9 RK MARIBOR BRANIK 1 0 0 1 0
10 RK SLOVENJ GRADEC 2011 1 0 0 1 0
11 RK JERUZALEM ORMOŽ 1 0 0 1 0
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 1 0 0 1 0

More in Liga NLB