Connect with us

1. B DRL

Drugoligaški ples bosta vodila Krško in Grosist Slovan

LL Grosist Slovan je glavni favorit za naslov prvaka 1. B DRL. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Drevi so na sporedu prve tekme nove sezone 1. B državne rokometne lige. Novo sezono sprva ob 19.30 odpirata Dol TKI Hrastnik ter Črnomelj, medtem ko se v dvorani Brinje obeta izjemno napet lokalni derbi med Grosupeljčani in Mokercem iz Iga. Za glavna favorita lahko izpostavimo predvsem LL Grosist Slovan in Krško.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

V minuli sezoni sta se od drugoligaške konkurence pričakovano poslovila Ajdovščina ter Pomurje, ki je povabilo na začetku lanskega poletja dobilo po odpovedi Jadrana Kozine, vendar neuspešno nastopalo v drugem najkakovostnejšem slovenskem rokometnem moškem tekmovanju.

Glavna favorita Krško in Grosist Slovan

https://si.gorenje.com/

Zagotovo ni dvoma, da sta glavna dva favorita za preboj v Ligo NLB praktično Krško in Grosist Slovan. Slednji se tokrat po povratek v prvo ligo podaja z močno okrepljenim kadrom in verjame v uspešno nadaljevanje.

Povsem enako je v taboru Krčanov, ki jih vodi Uroš Šerbec in je v svoje vrste dobil peterico novincev. Povratnikom iz posoje v Brežicah, Kristjanu Kozoletu in Alenu Zoriču, se pridružujejo še Blaž Orter (Slovenj Gradec), Nejc Drobež ter Gašper Bizjak (RD Riko Ribnica). Z aktivnim igranjem bo prenehal le Rok Kodrič, zato je cilj zagotovo uvrstitev v Ligo NLB.

Matevž Čemas se na Kodeljevo vrača po dolgih letih. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Takšnega cilja so tudi na Kodeljevem, ki bo po dolgih letih na domačem parketu znova videlo otroka kluba Matevža Čemasa, ki je nazadnje igral v Avstriji. Zdaj se domov vrača kot velika okrepitev za povratek med elito. Čemasu se bodo pridružili še en znanec, Rok Selakovič (Nemčija), dosedanji mladinski reprezentant Miha Kotar (RK Trimo Trebnje), povratnik Tim Topolovec, David Svečko (oba Škofljica), celjski biser Luka Savanović, levičar Luka Pernovšek (Brežice) in še čuvaj mreže Tilen Grudnik.

Poleg omenjenih ambicioznih drugoligašev, lahko boj za najvišja mesta pričakujemo pri SVIŠ-u, Mokercu, Brežicah, ptujski Dravi, Rudarju in morebiti tudi Herz Šmartnemu.

“Pričakovanja so seveda visoka. Ciljamo na prvo mesto, ker si LL Grosist Slovan to zasluži! Med pripravljalnim obdobjem smo trenirali večinoma dvakrat dnevno in se s fanti odlično ujeli. Komaj čakam na začetek prvenstva in upam, da nam uspe izpolniti cilj,” pred začetkom sezone meni čuvaj mreže Rok Selaković.

Ivančani neugodni na domačem parketu, Grosupeljčani prav tako

Aleksander Polak bo ime na voljo zelo mlado ekipo, a željno dokazovanja. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Moramo poudariti, da kljub zajetnemu remontu zasedbe v Ivančni Gorici, slednja ne bo imela toliko slabe ekipe. Zna biti zelo neugoden tekmec marsikateremu drugoligašu, saj ima v svojih vrstah kar nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami.

Ekipo so namreč okrepili stari znanec s slovenskih rokometnih igrišč Marko Marojević, ki je prvih nekaj mesecev igral pri avstrijskemu Celovcu. V matični klub se je vrnil tudi Denis Zavodnik, ki ga bo trener Aleksander Polak uporabil kot univerzalnega tipa igralca, saj bo imel kar nekaj primanjkljaja. Med glavnimi aduti pa so tudi izkušeni krožni napadalec Matej Košir, dolgoletni kapetan Simon Stopar in seveda obetavni mladinski reprezentant Nik Pirnat.  

Nik Pirnat je poleti igral za mladinsko reprezentanco na SP v Španiji, zdaj bo eden izmed nosilcev pri SVIŠ-u. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Seveda je naš cilj sezono odpreti z zmago pred domačimi navijači, želimo pa se pokazati predvsem s hitro igro in čvrsto obrambo, katero hočemo gojiti skozi celotno sezono. Fantje so pripravljeni in motivirani, vsi skupaj pa že komaj čakamo da se sezona začne,« je pred prvo tekmo s trboveljskim Rudarjem dejal trener Polak.

Luka Zafran se vrača v Grosuplje kot zelo pomembna okrepitev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zelo neugodno zasedbo pa ima tudi Grosuplje, ki lahko številnim ekipam dela preglavice. Najodmevnejše okrepitve so občasni nekdanji reprezentant Andraž Podvršič, otrok kluba Janez Grum in stari znanec ter nazadnje član SVIŠ-a, Luka Zafran. Poleg omenjene trojice pa so klub okrepili še avstralski reprezentant Gahan Caleb iz vrst LL Grosista Slovana, iz katerega sta se v Grosuplje podala tudi Rok Lukan in Žak Cigale. Obenem bo konkurenco v vratih Žan Zakošek, na položaju srednjega zunanjega pa Žiga Hutar.

Obeta se zelo pestra rokometna sezona in srečno vsem klubom v novi sezoni!

1. B DRL, 1. krog:
Petek, 13. septembra, ob 19.30:
RK Dol TKI Hrastnik – RK Črnomelj

Ob 20.30:
RK Grosuplje – RK Mokerc-KIG

Sobota, 14. septembra, ob 19.00:
RK Radeče Papir Nova – RD LL Grosist Slovan
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje
MRK Ljubljana – RD Herz Šmartno
RK Krško – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
RK Drava Ptuj – RK Brežice

More in 1. B DRL