Connect with us

Liga NLB

Dobova celjska generalka pred Flensburgom

Tomaž Ocvirk se bo danes udaril z Dobovo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjski in dobovski rokometaši odpirajo 2. krog Lige NLB. Današnja preizkušnja bo pivovarjem v celjskem Zlatorogu služila kot dobra uvertura v novo sezono EHF Lige prvakov, ki jo bodo z nedeljskim spektaklom pričeli proti nemškemu prvaku Flensburgu.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

V sredo, 11. septembra, namreč v Zlatorog prihaja ekipa MRD Dobove, ekipe, ki je lani sezono zaključila na devetem mestu, letošnjo pa začela z zmago proti Kopru. Ekipo Dobove vodi Benjamin Teraš, ki se je tja preselil iz Trebnjega, v njej pa so tudi trije Celjani, vratar Tilen Leben, levi zunanji Matevž Kunst in levoroki Teo Jezernik (desno krilo). Dobova si uradno želi obstanka v ligi, po tihem pa vsi upajo, da bodo presenečenje ter da bo njihova uvrstitev višja. Začeli so dobro, premagali Koper, sedaj pa prihajajo v Zlatorog.

Benjamin Teraš se je v minuli sezoni meseca februarja s Trebanjci veselil skalpa nad pivovarji v Zlatorogu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Gostovanja v Zlatorogu so vedno nekaj posebnega. Celjani so absolutni favoriti srečanja, od svojih fantov pa pričakujem napredek v igri. Celjani igrajo hitro in atraktivno. So v dobri formi, saj so nedavno osvojili superpokal in zanesljivo zmagali v Izoli,« je pred dvobojem spregovoril dobovski trener Benjamin Teraš, ki se je februarja letos s Trebanjci veselil senzacije v Zlatorogu nad celjsko ekipo.

Srečanje med Dobovo in Celjem Pivovarno Laško se drevi v Zlatorogu prične ob 18.00.

Liga NLB, 2. krog:
Sreda, 11. septembra, ob 18.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – MRD Dobova

Sobota, 14. septembra, ob 17.00:
RK Gorenje Velenje – MRK Krka Novo mesto – odigrano v Slovenj Gradcu

Ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik
RD Koper – RD Urbanscape Loka
RK Jeruzalem Ormož – RD Butan Plin Izola

Ob 20.30:
RK Slovenj Gradec – RK Trimo Trebnje – prenos na Sport Klub 2

More in Liga NLB