Connect with us

Liga NLB

LL Grosist Slovan, Dobova in Krka se krepijo

Ob koncu sezone se klubi že pripravljajo na nove izzive. Večina ekip sestavlja igralski mozaik, med njimi so tudi RD LL Grosist Slovan, MRD Dobova in MRK Krka Novo mesto

LL Grosist Slovan v svoje vrste zvabil še 4. okrepitev

RD LL Grosist Slovan je 4. Ponikvarjev klub v karieri. Foto: RD LL Grosist Slovan

RD LL Grosist Slovan je 4. Ponikvarjev klub v karieri. Foto: RD LL Grosist Slovan

RD LL Grosist Slovan bo za prihodnjo sezono sestavil zagotovo zelo zanimivo ekipo. Po Janezu Grumu, Juretu Kljunu in Jerneju Furdiju, bo Tine Ponikvar še 4. okrepitev Ljubljančanov.

Vratar Tine Ponikvar je v letošnji sezoni branil za RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina, ob tem pa prikazal kar nekaj predstav. Ponikvar je rokometno kariero začel v Kopru. Pot ga je v sezoni 2009/2010 v Izolo, kjer je redno branil vse do konca sezone 2012/2013. Tik za tem pa se je znova vrnil v Koper ter klubu zaradi propada takratnega Cimosa, pomagal priti znova med prvoligaško druščino. V prejšnji sezoni se je odločil za nov izziv ter prestopil k članu 2. DRL, k Jadran Kozini in jih popeljal do naslova prvaka najnižjega ranga slovenskega rokometnega prvenstva. V letošnji sezoni je klubu pomagal do obstanka v 1.B DRL, zdaj pa se je tudi po slovesu Romana Šimona odločil za nove izzive. Pot ga je peljala v Ljubljano k LL Grosist Slovanu, katerega bo po novem vodil Aleš Repina.

»Zelo sem vesel ob podpisu pogodbe z RD LL Grosist Slovanom. Že ob prvem sestanku s trenerjem Alešem Repino sem začutil veliko ambicioznost, kar me je zelo pritegnilo. Veselim se sodelovanja z odličnimi igralci in strokovnim vodstvom v klubu. Z nestrpnostjo pričakujem novo sezono v dresu LL Grosist Slovana,« je dejal Ponikvar.

Dobova močnejša za hrvaškega levičarja

Foto: facebook stran MRD Dobova

Foto: facebook stran MRD Dobova

MRD Dobova bo prihodnjo sezono znova napadala obstanek v NLB ligi. Tako letošnje leto kot prejšnje leto se je za las rešila obstanka.

Trener ekipe Sandi Markl pa bo v prihodnje lahko računal na hrvaškega levičarja. Gre za 22-letnega Luciana Buro, ki lahko igra tako na položaju desnega krila kot na desnem zunanjem. Nazadnje je igral za hrvaški klub Gorico, kot zanimivost pa velja omeniti, da je Bura postal s hrvaško reprezentanco svetovni prvak v rokometu na mivki.

»Za Dobovo sem se odločil predvsem zato, ker menim, da je slovenska rokometna liga dosti močnejša od hrvaške in zato lahko tu napredujem. Ekipa je mlada in kaže željo po dokazovanju kar mi odgovarja, hkrati pa čutim, da se bom tu dobro znašel. Želim si čim boljših rezultatov v prihodnji sezoni in čim manj poškodb,« je dejal Bura.

Luka Florjančič iz Trebnjega v novomeško Krko

Novomeška Krka je zelo hitro našla zamenjavo za levokrilnega Mitjo Klobčarja, ki je po koncu te sezone obesil čevlje na klin.

Trener Mirko Skoko bo na levokrilnem položaju lahko računal na Luko Florjančiča, ki je celotno kariero do sedaj odigral v Trebnjem. Florjančič je bil v letošnji sezoni kapetan kluba. Na tridesetih tekmah je dosegel 57 zadetkov.

»Najprej se bi rad zahvalil svojemu matičnemu klubu RK Trimo Trebnje za vsa preigrana leta. Klub mi je dal ogromno priložnosti in znanja na rokometnem igrišču. V prihodnji sezoni pa bom oblekel dres novomeške Krke, česar se veselim. Letošnjo sezono so imeli zares odlično in upam, da jo naslednje leto ponovimo oziroma še izboljšamo. Klub je odlično organiziran in ima dobrega trenerja. Z večinoma igralci se dobro poznamo, kar mi bo olajšalo privajanje na novo okolje. Veselim se novega dokazovanja in upam, da bom z mojo igro in trdim delom pripomogle k uresničitvi zadanih ciljev,« je za naš portal dejal Florjančič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB