Connect with us

INTERVJU

Kotar in Markota avstrijskemu Ferlachu priborila zgodovinsko uvrstitev v končnico za prvaka

Foto: SC Ferlach

Ta vikend se je z zadnjim kolom zaključil redni del avstrijskega prvenstva. Glavno presenečenje je nedvomno Ferlach, ki se je pod taktirko hrvaškega trenerja Siniše Markote prvič v zgodovini kluba uvrstil v končnico za prvaka, kjer ga čaka borba za sam vrh avstrijskega klubskega rokometa.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Tudi letos se na avstrijski rokometni sceni nahaja kopica legionarjev. V prvi avstrijski ligi so na uvodu letošnje sezone glavni hit rokometaši Ferlacha, ki jih vodi nekdanji trener Rika Ribnice Siniša Markota. Boroveljčani so se namreč prvič v zgodovini kluba uvrstili v končnico za prvaka.

Vlogo motorja ekipe v zasedba hrvaškega strokovnjaka ima predvsem organizator igre Matic Kotar. Slednji je zapustil matični klub Trimo po koncu lanske sezone in se preselil v Avstrijo, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Poleg Kotarja se v ekipi izmed Slovencev nahajajo še Izudin Mujanović, Rok Golčar, Blaž Kleč, pa tudi nekdanji vratar LL Grosist Slovana in Dobove, Ivan Budalić.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

Z najstarejšim izmed treh bratov Kotar smo se pogovarjali o izjemnem uspehu z avstrijskim prvoligašem.

Kakšni so občutki ob zgodovinskem preboju v končnico za prvaka?

Občutki so seveda odlični, sploh po kar nekaj težavam s poškodbami ter boleznimi.

Vrniva se na konec lanske sezone. Zapustili ste Trimo, nato pa se je ponudila izjemna priložnost za Ferlach. Kako je prišlo do tega, da ste se odločili za Avstrijo?

V danem trenutku se mi je to zdela najbolj primerna sredina za nadaljevanje moje kariere.

A prestop k našim severnim sosedom se je izkazal za zadetek v polno, kaj ne?

Kot trenutno kaže, sem se odločil pravilno.

Foto: SC Ferlach

Kako se počutite pri hrvaškemu trenerju Siniši Markoti?

Počutim se super. Siniša mi zaupa, daje mi neko določeno svobodo v igri, kar mi ustreza. In zaenkrat tudi rezultat kaze na to, da je sodelovanje dobro.

V ekipi je kar nekaj igralcev s področja nekdanje skupne države Jugoslavije, med drugim tudi kopica slovenskih legionarjev. Kako se počutite?

Vzdušje v ekipi je res super. Imamo kar nekaj Balkancev, pa tudi z domačini smo se dobro ujeli.

Kakšne imate načrte za prihodnje?

Čez praznike se dobro spočiti, napolniti baterije, potem pa dati vsako tekmo svoj maksimum in poskušati še malo “nagajati” pri vrhu.

More in INTERVJU