Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Koprčani so vendarle zadihali brez “Vujota”

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

ŠD Šport danes nadaljuje s projektom analiza rednega dela NLB lige. Po Celju Pivovarni Laško, Riku Ribnici ter Gorenju Velenju kot četrti klub predstavljamo RD Koper. Primorci so v manj kot enem letu zamenjali tri trenerje, vseeno pa se bodo še naprej držali načelom svojega projekta, s katerim bi dolgoročno postali profesionalen klub.

Veselin Vujović je koprsko klop zapustil po vsega eni sezoni. Foto: Slavko Kolar

Koper je z Veselinom Vujovićem zdržal le eno sezono, a ta je bila fenomenalna. Primorski prvoligaš je prvoligaško sezono končal na četrtem mestu, a predsednik Aljoša Bertok se je moral s sodelavci hitro podati v lov na novega strokovnjaka, ki bo na trenerskem stolčku nasledil slovenskega selektorja. Po dolgih ugibanjih pa je 5. julija 2018 novi strateg Koprčanov postal Peter Mičovič.

Primorski strokovnjak je v sezono krenil le z enim novincem, saj je klub okrepil le bosanski vratar Mirza Haseljić. Moštvo je zapustil le Ivan Sever.

Koprčani so sezono začeli zelo obetavno in bili odločeni, da izboljšajo rezultat iz lanske sezone. A v samem začetku NLB lige je samozavest in forma popolnoma padla.

Primorci so samo prvenstvo začeli zelo slabo in na uvodu zabeležili tri zaporedne poraze. Nato je sledila tekma s Trimom iz Trebnjega, kjer je Koper med tekmo vodil že s sedmimi zadetki, nato pa popustil in na koncu le remiziral. Dan kasneje je sledila uradna informacija, da Mičovič ni več trener koprske zasedbe.

Uroš Rapotec je zelo dobro začel svojo trenersko kariero. Foto: Boštjan Vidrajz

Ekipo je v nadaljevanju prevzel poškodovani dolgoletni kapetan Uroš Rapotec, a obenem ni mogel računati na poškodovanega Aleksa Vlaha ter Nejca Poklarja. Šok terapija je na gostovanju pri Dolu uspela, nato pa je igra vendarle stekla in Koprčani so svoj položaj na prvenstveni lestvici le še stopnjevali. Trenutno se sicer nahajajo na petem mestu in so točkovno izenačeni s Trimom in Urbanscape Loko.

Žiga Smolnik je eden izmed nosilcev ekipe pri Kopru. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Sezono smo začeli veliko pod pričakovanji. Po petih odigranih krogih smo bili prikovani na zadnje mesto lestvice. Čeprav je k temu mogoče botroval tudi žreb, saj smo v tem delu odigrali tekme s Celjem, Ribnico in Velenjem, s katerimi smo tesno izgubili. Po remiju s Trebnjem je prišlo do menjave trenerja, nakar smo z Urošem Rapotcem na čelu ekipe uspeli doseči šest zaporednih zmag in se tako povzpeli po lestvici. Vendar še vedno nismo zasedali mest na katere smo upali pred samim začetkom sezone. Trenutno zasedamo 5. mesto in za tretjim mestom zaostajamo za 4 točke. Glede na ugoden razpored v nadaljevanju sezone, bi si želeli približati Velenju na tretjem mestu ali jih celo prehiteti ter si tako priigrati dobro izhodiščno mesto za končnico. Slednja tudi ni samoumevna, saj ekipe za nami ne zaostajajo veliko in lahko vsak spodrsljaj ogrozi uvrstitev v končnico za prvaka. Vseeno pa menim, da si glede na kvaliteto moštva zaslužimo igrati v njej in je na nas, da to dokažemo na igrišču. Kot pozitivno lahko v dosedanjem delu sezone ocenim povratek na zgornji del lestvice, po tem, ko smo zasedali zadnje mesto in to, da smo z Ninotom Grzentičem dobili strelca z razdalje, ki lahko zabije gol, ko si ne uspemo priigrati izdelanih strelov. Naša največja slabost pa je ta, da ne uspemo odigrati celotne tekme na visoki ravni, še na vsaki tekmi smo imeli črne minute, ko smo ali ogrozili ali celo zapravili zmago. V nadaljevanju upam, da bomo izboljšali našo igro in izničili ali vsaj zmanjšali te padce v igri ter posledično izboljšali mesto na lestvici, kar je glede na to, da se nam bo kmalu pridružil tudi Aleks Vlah realno pričakovanje. Želimo pa si zmagamo čim več tekem, tako v ligaškem kot pokalnem tekmovanju,« je prvi del NLB lige za spletno klubsko stran ocenil kapetan ekipe, Žiga Smolnik.

Koprčane za preboj v NLB ligo za prvaka čaka zelo težko delo. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Uvodne tekme bodo za preboj med TOP 6 najbolj pomembne

Koprčane takoj po zimskem premoru čaka vroče gostovanje pri Trimu iz Trebnjega. Kasneje bo četa Uroša Rapotca doma gostila Dol TKI Hrastnik, odšla v Ivančno Gorico, zopet doma gostila Jeruzalem Ormož, nato ponovno gostovala pri novomeški Krki, zadnji dve tekmi pa bodo odigrali doma proti Dobovi in v Škofji Loki.

Komentar uredništva: Za uvrstitev v NLB ligo za prvaka bo potrebno pokazati še več

»Ekipa Kopra zagotovo cilja na vnovično uvrstitev v NLB ligo za prvaka, a za to bo potrebno pokazati še kar nekaj dobrih predstav. Ne samo dobrih, temveč veliko vrhunskih iger, ki bi v Bonifiko prinesle same najboljše klube v Sloveniji. Čeprav moštvo že skorajda celoten jesenski del igra brez dveh nosilcev igre, pa bodo več odgovornosti morali prevzeti tudi mlajši igralci. Glede na samo zasedbo pa je Koper eden izmed klubov, v katerem je videti izjemno veliko potenciala.«

Razpored tekem Kopra do konca rednega dela NLB lige:

1.2.2019: RK Trimo Trebnje – RD Koper

9.2.2019: RD Koper – RK Dol TKI Hrastnik

16.2.2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Koper

23.2.2019: RD Koper – RK Jeruzalem Ormož

2.3.2019: MRK Krka Novo mesto – RD Koper

9.3.2019: RD Koper – MRD Dobova

16.4.2019: RD Urbanscape Loka – RD Koper

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Analiza rednega dela NLB lige