Connect with us

Liga NLB

Koprčani resno računajo na mladega Makuca

Foto: RD Koper

Koprčani resno računajo na mladega Makuca

Koprski prvoligaš ima z mlajšim izmed dveh bratov Makuc zelo resne načrte. Leta 2002 rojeni Andraž je namreč podpisal štiriletno sodelovanje z obalnim klubom in tako postal pomemben del prihodnosti kluba.

Priimek Makuc je slovenskim rokometnim parketom dodobra znan. Sprva je na terenu blestel oče Simon Makuc in kazal izvrstne predstave v dresu koprskega Cimosa, tradicijo je pred leti nadaljeval sin Domen Makuc ter z vrhunskimi potezami v celjskem dresu precej resno opozoril nase, čez nekaj let pa se na takšni sceni utegne pojaviti tudi mlajši brat Andraž Makuc.

Slednji je v lanski sezoni okrepil Koper, potem ko je rokometno pot začel pri Kozini. Že lani je prejel nekaj minut v članskem dresu, a zdaj ima vidnejšo vlogo. Nanj zelo resno računa tudi uprava kluba, in sicer je podpisala z mladim talentom štiriletno pogodbo.

https:/s/si.gorenje.com/

»V Koper sem prišel v lanski sezoni, sprva kot kadetsko-mladinski igralec. Kasneje pa mi je bila iz strani trenerja Rapotca ponujena priložnost, da se pridružim članski ekipi. Za Koper sem se odločil, ker mi je všeč ta način dela, predvsem z mlajšimi. Veliko igralcev, ki izhajajo iz koprske rokometne šole, igra v tujini, kar je bil tudi eden izmed razlogov, da sem prišel v Koper,« je za koprsko spletno stran spregovoril mladi sedemnajstletnik.

Kdo je Andraž Makuc?
Ime in priimek:
 Andraž Makuc
Datum rojstva: 24.07.2002
Števila dresa: 35
Igralna pozicija: zunanji igralec
Dosedanji klubi: RD Škerajnc Jadran Hrpelje-Kozina

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB