Connect with us

Liga NLB

Pivovarji še naprej nerešljiva uganka za Velenjčane

Celjsko zmago si je ogledalo okoli 1400 gledalcev. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V sredo sta se v 6. krogu domače Lige NLB v celjskem Zlatorogu srečali ekipi Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja. Slednji niso bili kos domačinom, zmaga je zasluženo pripadla celjskim vitezom, ki so slavili s 33:21.

Na prvem celjsko-velenjskem derbiju v domačem prvenstvu trener črno-rumenih, Zoran Jovičić, v svoji ekipi ni mogel računati na poškodovane igralce Aljaža PanjtarjaVida Levca ter Andrisa Celminša.

Tekmo je otvoril kapetan Velenjčanov, David Miklavčič, ki je zadel za 1:0. To je bilo tudi edino vodstvo os na srečanju. Pobudo so namreč kmalu za tem prevzeli domačini, ki so v državnem prvenstvu še vedno nerešljiva uganka za moštvo iz Šaleške doline. V 11. minuti srečanja je rezultat na semaforju kazal že +3 (6:3) za Celjane, kar je bil povod za minuto odmora gostujočega trenerja. Tudi kasneje črno-rumeni niso našli recepta za obrambo domačinov na čelu z izvrstnim Klemnom Ferlinom, ki je v prvem polčasu zbral kar 10 obramb. Prednost Celja je ob polčasu znašala 15:10.

https:/s/si.gorenje.com/

Tudi v drugi polčas so ose vstopile medlo in dopuščale nasprotniku, da prihaja do lahkih zadetkov. V 38. minuti so domači z delnim izidom 5:0 prišli do vodstva z 21:12. Gostom igra preprosto ni stekla kot bi morala, zato pa so Celjani izkoristili vsako napako in vodstvo samo še povečevali. Do 42. minute so Velenjčani zadeli samo trikrat, na drugi strani pa so Celjani prišli do prvega vodstva s +10 zadetkov (23:13). Končni rezultat za 33:21 je postavil kapetan črno-rumenih, David Miklavčič.

Najboljša strelca pri Gorenju sta bila David Miklavčič s petimi ter Miha Kavčič s štirimi zadetki, za Celje je osemkrat zadel Gal Marguč.

V naslednjem krogu lige bodo celjski rokometaši gostovali v Kopru, a že prej, to nedeljo, 13. oktobra, gostujejo še v Parizu, liga prvakov pa se v Zlatorog vrača naslednji vikend, ko bo 20. oktobra tu gostoval norveški Elverum.

More in Liga NLB