Connect with us

Reprezentančni rokomet

Kljub bolečemu koncu, izjemen uspeh naših rokometašev

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenci so sicer včeraj morali priznati premoč Norvežanom v tekmi za tretje mesto, a s četrtim mestom na stari celini naredili izjemen uspeh.

Slovenski rokometaši so letošnje prvenstvo odigrali nad pričakovanji. Čeprav je bilo ob koncu morebiti pričakovati boj za zlato kolajno, pa je vendarle zmanjkalo moči, a četrto mesto v Evropi je odličen rezultat!

Slovence je na Švedskem bodrilo kar nekaj rokometašev. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Le spomnimo se, v kakšni situaciji so bili naši reprezentanti pred pričetkom prvenstva. Ime novega selektorja ni bilo znano tri tedne, seznam potnikov za EP sta oblikovala pomočnik Zorman ter direktor Mohorič, zato so bili številni skeptični o dobrem rezultatu.

Naši fantje so se na Švedskem močno borili in želeli osvojiti medaljo, vendar jim ni uspelo. No, vsaj osnovni cilj (kvalifikacije za Tokio 2020) so izpolnili.

Vranješ zadovoljen

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Če bi nekdo pred začetkom turnirja ponudil, da se bomo uvrstili v polfinale in igrali za tretje mesto, potem bi to takoj kupil. Na tekmi za tretje mesto, a tudi na petkovi polfinalni, enostavno nismo imeli dovolj moči. To moramo v prihodnjem obdobju popraviti, podrobna analiza bo pokazala, kje smo delali napake. Z opravljenim delom sem izjemno zadovoljen, moji fantje so v teh treh tednih naredili izjemen posel,« zadovoljstva ni skrival selektor Ljubomir Vranješ.

»Nismo osvojili kolajne, a četrto mesto je za nas velik uspeh. Menim, da smo na dobri poti. Po takšnih porazih so igralci razočarani, kar pa je povsem normalno. Gre za ambiciozne športnike, ki igrajo na visoki ravni, vsak tovrstni poraz pa močno boli. V tej žalosti pa jih moramo spomniti, da so dobro opravili svoje delo. Vedno je težko, ko izgubiš, iz porazov pa se lahko tudi veliko naučiš,« je dodal Šved balkanskih korenin.

EP V ROKOMETU 2020 (TEKMA ZA TRETJE MESTO):
Slovenija – Norveška 20:28 (9:12)
Slovenija:
 Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Henigman, Janc 3, Dolenec 3 (3), Cingesar, Cehte 1, Kodrin, Zarabec, Šoštarič, Horžen, Žabić 1, Ovniček, Bombač 5 (1), Mačkovšek 4.
Norveška: Christensen, Bergerud, Nikolaisen, Sagosen 4 (1), Overjordet, Overby 1, Joendal 7 (1), Aar, Björnsen 5, Gullerud 2, Johannessen 4, O’Sullivan 1, Tangen 2, Reinkind 2, Gullikssen, Blonz.

More in Reprezentančni rokomet