Connect with us

EP 2020 - MLADINCI

Mladinci na EP z atraktivnim žrebom

Foto: Hrvaška rokometna zveza

Slovenska mladinska moška izbrana vrsta je včeraj dobila tekmece za prihajajoče julijsko evropsko prvenstvo v Avstriji in Italiji. Žreb je določil, da se bodo naši mladi upi v skupinskem delu udarili s Hrvaško, Španijo ter gostiteljico Italijo.

Saša Prapotnik je poleti z generacijo ’98 osvojil šesto mesto na SP v Španiji. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Izbranci selektorja Saše Prapotnika so se prejšnji teden mudili na pripravljalnem turnirju na Madžarskem in po zmagi nad Hrvati in Madžari ter porazu proti Rusiji zasedli uspešno drugo mesto. Zadovoljstva v garderobi ni manjkalo, a vseeno je prostora za napredek še ogromno.

Reprezentanca bo do začetka meseca julija, ko se prične prvenstvo, imela še dovolj časa za pripravo in analizo tekmecev, ki so zagotovo premagljivi. Naše fante v skupinskem delu čaka srečanje s Hrvati, Španci ter Italijani, prvenstvo pa bodo slovenski mladi upi začeli v Italiji.

»Na evropskem mladinskem prvenstvu v rokometu, ki bo v juliju 2020 nam je žreb v predtekmovanju dodelil Hrvaško, Španijo in domačine Italijo. Vsak  nasprotnik je izredno kakovosten, ampak tudi mi imamo svoje kvalitete, ki jih želimo na tem prvenstvu pokazati. S kolektivno, borbeno igro verjamemo, da lahko Slovenija doseže rezultate, ki so jih v preteklosti že dosegale naše mlade reprezentance,« je o žrebu za ŠD Šport spregovoril pomočnik selektorja Benjamin Teraš.

Na uvodu prvenstva bo slovenski tekmec Hrvaška, sledi obračun s Španci, nato pa še Italijani.

SKUPINE ZA EP V ROKOMETU 2020 DO 20 LET (ITALIJA IN AVSTRIJA):
SKUPINA A (Innsbruck:
Islandija, Srbija, Norveška, Avstrija;
SKUPINA B (Innsbruck):
Švedska, Francija, Portugalska, Rusija;
SKUPINA C (Brixen):
Hrvaška, Španija, SLOVENIJA, Italija;
SKUPINA D (Brixen):
Danska, Nemčija, Madžarska, Izrael.

More in EP 2020 - MLADINCI