Connect with us

Liga NLB

Kete je bil za Gorenje prevelik finančni zalogaj

Andraž Kete naj bi se boja v naslednji sezoni preselil v Avstrijo ali novomeško Krko. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Pri Gorenju Velenju so bili primorani zaradi nepričakovanega prevelikega finančnega stroška Andraža Keteja odsloviti ajdovskega organizatorja igre, ki se s klubom razhaja po prijateljski poti.

Otrok ajdovskega kluba in nekdanji član Maribora, Urbanscape Loke in LL Grosist Slovan ima za seboj zelo solidno sezono v dresu velenjskega Gorenja. Veljal je za enega pomembnejših členov v drugem delu sezone v ekipi Zorana Jovičića, zato je novica o slovesu od Rdeče dvorane močno presenetila. »Zgodilo se je tako, da mi niso podaljšali pogodbe še za eno leto. Razlog naj bi bil finančne narave oziroma naj bi bil po domače rečeno predrag,« je za Ekipo SN dejal Kete.

Janezu Gams je zagotovo žal, da v prihodnje ne bodo mogli računati na Andraža Keteja. Foto: RK Gorenje Velenje

Tudi direktor velenjskih os Janez Gams je potrdil Ketejeve besede, katere se od Rdeče dvorane poslavlja po vsega eni sezoni. »Naše finančno stanje ni ravno rožnato. Ko smo sestavili ekipo, smo ugotovili, da ni več finančno vzdržna in ne bi več mogli izpolniti obveznosti do vseh igralcev, če bi imeli še naprej tako veliko ekipo. Poleg tega se Domen (Tajnik, op. p.) razvija v pravo smer in smo se odločili, da mu bomo dali več priložnosti,« meni Gams, ki potrjuje, da v Velenje ne bodo pripeljali novega organizatorja igre. »Ne, na tem položaju bosta Aleks Kavčič in Domen v prvem planu, zadaj je še Tilen Grobelnik, ki gre na posojo v Slovenj Gradec. Andraž je bil super, res je kakovosten igralec in izjemen karakter. Mi je žal, ampak enostavno smo v to primorani zaradi finančne situacije. Pametneje je, da naredimo to pravi čas, kot pa da potem ne plačujemo.«

Andraž Kete je pri Gorenju preživel eno sezono. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Kot dodaja nekdanji ljubljenec velenjskih navijačev, v Gorenju ni prišlo do nobenih večjih finančnih težav. Še vedno si želijo delovati brez dolga in ne riniti z glavo skozi zid. »Ne, naš proračun je že od novembra postavljen in se ni spremenil. A ko smo pripeljali okrepitve na položajih, kjer smo jih potrebovali, smo videli, kam nas pot vodi. Pogovori z določenimi igralci, ki smo si jih želeli, so šli pač v tako smer, da vseh ne moremo zadržati,« zaključuje Gams.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB