Connect with us

Liga NLB

Kdo bo dobil prvi derbi v novem desetletju?

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Kdo bo dobil prvi derbi v novem desetletju?

Drevi je na sporedu prvi večni rokometni derbi med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem v novem koledarskem letu.

Sreda v Ligi NLB prinaša veliki slovenski rokometni derbi. V velenjski Rdeči dvorani si bosta ob 20. uri pred kamerami TV Slovenije nasproti stali ekipi Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško.

Velenjčani so lani v pokalu Slovenije celo presenetili pivovarje. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Na 120. medsebojni obračun se velenjske ose podajajo po 10 zaporednih zmagah v državnem prvenstvu, medtem ko Celjani tam na dosedanjih 16 tekmah še niso oddali točke. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že dvakrat, obakrat so bili boljši slednji – na superpokalni tekmi konec avgusta s 25:23, v Ligi NLB pa oktobra s 33:21.

“Glede na to, da smo drugi del sezone začeli z dvema zmagama, pričakujemo, da se bomo  v takšni luči predstavili tudi proti Celju Pivovarni Laško. Želimo igrati našo igro, biti nepopustljivi, borbeni in tekmecem ne dopustiti, da prihajajo do lahkih priložnosti za strele. Pričakujem trdo tekmo. Nadejam se, da bomo ritem igre narekovali mi, saj imamo potem lepe možnosti za dober rezultat. Trda obramba in hiter nasprotni napad sta naš recept,« prvi derbi v letu 2020 pričakuje nekdanji pivovar in vratar Velenjčanov, Aljaž Panjtar.

Obračun med pivovarji in velenjskimi rokometaši se drevi začne ob 20.00.

Liga NLB, 17. krog:
Sreda, 5. februarja, ob 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB