Connect with us

Liga NLB

Velenjski direktor odslej del nogometnega drugoligaša

Janez Gams je lansko sezono osvojil prvo pokalno lovoriko po petnajstih letih. Foto: RK GV

Direktor velenjskega prvoligaša Janez Gams bo odslej pomagal NK Koroška Dravograd kot del upravnega odbora. Gams nam je potrdil, da to ne bi ogrozila njegove funkcije v velenjskem rokometnem klubu, saj se zavzema za boljšo prihodnost celotnega športa v tamkajšnji regiji.

Koroški drugoligaš je prejšnji konec tedna na redni skupščini za novega predsednika izvolil nekdanjega nogometnega reprezentanta Marka Šulerja. V upravni odbor je bilo izvoljen tudi direktor Gorenja Velenja Janez Gams. Slednji še naprej ostaja del rokometnega kluba.

»Moji sinovi že več let trenirajo nogomet v NK Dravograd in klub dobro poznam. Pobudnik, da sem se pridružil UO je Nejc Pečnik, ki mi je predstavil vizijo kluba, v kateri sem se prepoznal. Obstoječi člani UO kluba so v preteklosti naredili veliko dela. Prepričan sem, da lahko dopolnjen UO to delo nadgradi in na dolgi rok vzpostavimo nogometni klub, ki bo v ponos celotni regiji. Na moje delo v RK Gorenje Velenje nima nobenega neposrednega vpliva. Gre za mojo osebno odločitev in željo, da v prostem času pomagam lokalni skupnosti in več kot 200 otrokom, ki igrajo nogomet v Dravogradu,« je dejal Gams.

More in Liga NLB