Connect with us

Liga NLB

Gorenje slavi veliko točko na derbiju v Rdeči dvorani!

Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Gorenje slavi veliko točko na derbiju v Rdeči dvorani!

120. večni rokometni derbi v slovenskem prvenstvu med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem se je v Rdeči dvorani končal z remijem.

Na 120. medsebojni obračun so se velenjske ose podale po 10 zaporednih zmagah v državnem prvenstvu, medtem ko Celjani tam na dosedanjih 16 tekmah še niso oddali točke. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že dvakrat, obakrat so bili boljši slednji – na superpokalni tekmi konec avgusta s 25:23, v Ligi NLB pa oktobra s 33:21.

Pivovarji prvič brez dveh točk

Velenjčani so zelo dobro odprli današnjo tekmo. Hitro so zagospodarili na parketu in z veliko željo po zmagi prikazali zares agresivno igro v obrambi. Okleščen je zadel za 6:3 in gostujoči strateg Ocvirk je bil primoran vzeti minuto odmora. Kasneje so se pivovarji uspeli prebuditi, a Velenjčani so v 28. minuti vodili z 11:9. Ob odmoru je na semaforju kazalo 11:0 za domačine.

Matic Verdinek je blestel s sedmimi goli. Foto: RK GV

V drugem polčasu so Celjani ostali brez Matica Grošlja, ki je prejel rdeči karton in Verdinek je v 40. minuti povišal vodstvo na +4 (16:12). Pivovarji se niso predali in še naprej dihali za ovratnik Gorenju, zato smo spremljali vročo končnico. V zadnjih izdihljajih so imeli Velenjčani priložnost s črte sedmih metrov za remi, Matic Verdinek pa je zadel za 23:23 in Velenju je uspelo osvojiti zlata vredno točko.

Obe moštvi ta konec tedna čaka obračun na evropskih prizoriščih. Pivovarji se bodo doma udarili s PSG-jem, medtem ko Velenjčane čaka gostovanje pri nemškem Magdeburgu.

Liga NLB, 17. krog:
Sreda, 5. februarja, ob 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško 23:23 (11:9)
Verdinek 7 (6), Matanović in Aleks Kavčič po 4; Horžen in Šarac po 4.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB